Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 6. 2013,
13.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 19. 6. 2013, 13.10

8 let

Lancaster in Tuft na dirki po Franciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vodstvo avstralske kolesarske ekipe Orica-GreenEdge je objavilo deveterico kolesarjev, ki bodo nastopili na 100. kolesarski dirki po Franciji. V ekipi tudi Lancaster in Tuft.

Avstralec Brett Lancaster in Kanadčan Svein Tuft sta formo za nastop na Touru pilila na letošnji dirki Po Sloveniji. Oba sta slavila etapno zmago in tudi s tem prepričala vodstvo ekipe, da sta dobro pripravljena. Na svojem prvem Touru v karieri bo nastopil Tuft, medtem ko bo to že šesti nastop v karieri za Lancastra. ''Bret je izredno pomemben mož našega šprinterskega vlaka. Poleg tega je v tej vlogi najbolj izkušen kolesar naše ekipe. Je izredno hladnokrven in se vedno odlično znajde v zaključkih etap,'' je za spletno stran ekipe Orica-GreenEdge dejal športni direktor Matthew White. ''Sven je eden najboljših kolesarjev na svetu v kronometru. Bo odločilen mož ekipe v ekipni vožnji na čas. Poleg tega ga bomo rabili za lovljenje ubežnikov ali v ciljnem šprintu. Prav veselim se že njegovega prvega nastopa na Touru,'' je za 36 letnega Tufta dejal White.

Največja zvezda ekipe je vsekakor Stuart O'Grady, ki odhaja že na svoj 17. Tour. Na njem je nastopil prav vsako leto, odkar je leta 1997 prvič stal na štartu te najbolj cenjene etapne dirke na svetu. Le dvakrat doslej ni uspel dirke končati, a je uspel zmagati dve etapi in 9 dni nosil rumeno majico vodilnega. Prvi mož ekipe bo Matthew Goss, ki bo skušal slaviti etapno zmago. V dosedanjih dveh nastopih je bil lani nekajkrat že povsem blizu tega, a mu še ni uspelo stopiti na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Drugo orožje ekipe za etapne zmage je sijajni Simon Gerrans, ki bo že osmič v karieri nastopil na Touru. Gerrans je bil prvi Avstralec, ki je uspel slaviti etapno zmago na Giru, Touru in Vuelti. A ekipa Orica-Greenedge še ni uspela slaviti etapne zmage na Tuouru. Ekipa letos deluje šele drugo leto. Lani je ekipi etapno zmago na dirki po Španiji priboril Simon Clarke, ki bo tudi nastopil na Touru. V ekipi so še Cameron Meyer, Michael Albasini in Daryl Impey.

Ne spreglejte