Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 3. 2014,
22.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Kristijan Koren

Sreda, 5. 3. 2014, 22.21

8 let

Le Kristijan Koren na makadamskih cestah Toskane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V soboto bo na sporedu 8. izvedba enodnevne kolesarske dirke Strade Bianche (1.1) na kateri bo od slovenskih kolesarjev nastopil le Kristijan Koren. Lansko zmago bo branil Italijan Moreno Moser.

Na 197 kilometrov dolgi dirki prve kategorije bodo nastopili kolesarji 18 ekip, od katerih jih ima kar 11 licenco WorldTour. Skoraj 47 kilometrov makadama, ki so razporejeni v desetih odsekih, bo zagotovo spet krojilo potek in razplet dirke. Na štartu dirke, ki je med kolesarji vse bolj cenjena, bo nekaj izjemnih kolesarjev. Poleg Morena Moserja bodo od nekdanjih zmagovalcev nastopili še Fabian Cancellara, Maksim Iglinski, Thomas Lovkvist in Alexander Kolobnev. Skratka, prisotni bodo vsi z izjemo Belgijca Philippa Gilberta. Švicar Fabian Cancellara je edini kolesar, ki je na tej dirki slavil že dve zmagi. Za soboto je za območje, kjer bo dirka, napovedano suho vreme s temperaturami do 15 stopinj Celzija. Vsekakor se obeta izjemna tekma, s katero se bo začela sezona največjih kolesarskih dirk v Italiji. Najbolj odločilna bi lahko bila odseka 6 in 7, ki sta najdaljša in vsebujeta tako zahtevne vzpone kot tudi spuste. Vsekakor pa bo zmagovalca dirke določil dober kilometer dolg ciljni vzpon do trga Il Campo v Sieni.

Da bi Kristijanu Korenu uspelo izboljšati najboljšo slovensko uvrstitev na tej dirki, ki jo je leta 2011 z izjemnim 4. mestom dosegel Jure Kocjan, ni mogoče pričakovati. A Kocjan, ki je v letošnji sezoni član ameriške ekipe Smart Stop, ni edini Slovenec, ki se mu je doslej uspelo uvrstiti v deseterico najboljših. To je že leta 2007, na prvi izvedbi dirke, uspelo Juretu Golčerju, ki je dirko končal na 7. mestu. Za Korena bo to že četrti nastop na tekmovanju, ki ga je do zdaj vedno končal. Tudi letos ga čaka garanje za moštvena kolega Petra Sagana in Morena Moserja, ki sta na lanski dirki slavila dvojno zmago. Sagan je vsekakor s sposobnostmi, ki jih ima, prvi favorit dirke. Poleg njega bi lahko razplet preizkušnje krojili tudi Cadel Evans, Alejandro Valverde, Michal Kwiatkowski, Rigoberto Uran, Bradley Wiggins, Diego Ulissi, Filippo Pozzato in še kdo.

Ne spreglejte