Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 4. 2021,
11.12

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,97

Natisni članek

Tokio 2020 Tadej Pogačar Tadej Pogačar Dirka po Franciji Jumbo-Visma Primož Roglič Primož Roglič

Petek, 16. 4. 2021, 11.12

3 leta

Na koledarju Primoža Rogliča je prišlo do spremembe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,97
Primož Roglič Pariz-Nica | Primož Roglič po napornem tekmovalnem tednu med 18. in 25. aprilom do Dirke po Franciji ne bo več tekmoval. Tako bo ohranil svežino do Toura in olimpijskih iger, so prepričani pri Jumbo-Vismi. | Foto A.S.O./Fabien Boukla

Primož Roglič po napornem tekmovalnem tednu med 18. in 25. aprilom do Dirke po Franciji ne bo več tekmoval. Tako bo ohranil svežino do Toura in olimpijskih iger, so prepričani pri Jumbo-Vismi.

Foto: A.S.O./Fabien Boukla

Eden od športnih direktorjev pri ekipi Jumbo-Visma Frans Maassen je v pogovoru za francoski časopis l’Equipe razkril, da bo Primož Roglič izpustil kolesarsko dirko Kriterij Dauphine, ki tradicionalno predstavlja pomembno pripravljalno dirko za francoski Tour, vse z namenom, da bo za vrhunec leta, torej Dirko po Franciji in olimpijske igre, svež in maksimalno pripravljen. 

Pred Primožem Rogličem je nekaj zelo napornih dni. V obdobju med 18. in 25. aprilom bo nameč nastopil na kar treh pomembnih enodnevnih dirkah. Že v nedeljo, 18. aprila, ga v nizozemski Limburiji čaka dirka Amstel Gold, čez tri dni bo dirkal na Valonski puščici in 25. aprila naporen tekmovalni teden sklenil na sloviti enodnevni klasiki Liège-Bastogne-Liège v Belgiji, kjer je lani v razburljivi končnici v zadnjih centimetrih prehitel svetovnega prvaka Juliana Allaphilipa.

Bo Pogačar nastopil na Dirki po Sloveniji?

Na Valonski puščici in Liegu se bodo Rogličeve poti spet križale s Tadejem Pogačarjem, s katerim sta se letos neposredno merila zgolj na Dirki po Baskiji, kjer je bil močnejši Roglič.

Vse več je govoric, da bi slovenski ljubitelji kolesarstva Pogačarja lahko spremljali tudi na letošnji Dirki po Sloveniji (od devetega do 13. junija), kjer še ni zmagal.

Bo Tadej Pogačar letos spet nastopil na Dirki po Sloveniji? Zmage na slovenskem krogu še nima, se je pa že večkrat dokazal kot najboljši mladi kolesar. | Foto: Vid Ponikvar Bo Tadej Pogačar letos spet nastopil na Dirki po Sloveniji? Zmage na slovenskem krogu še nima, se je pa že večkrat dokazal kot najboljši mladi kolesar. Foto: Vid Ponikvar

Dirka po Sloveniji, ki se po letu dni koronskega premora vrača na tekmovalni koledar, je na sporedu le tri dni za zadnjo etapo Kriterija Dauphine (30. maj do 6. junij), ki je bil sprva na programu obeh vodilnih slovenskih kolesarjev, a kot kaže, obstaja verjetnost, da bi ga izpustila oba.

Za Rogliča, ki je lani zaradi poškodbe, ki jo je staknil pri padcu, dirko predčasno končal, je to že gotovo, je v pogovoru za francoski časopis L’Equipe potrdil eden od športnih direktorjev pri ekipi Jumbo-Visma Frans Maassen.

Lani je na Kriteriju Dauphine grdo padel in njegov nstop na Touru je bil nekaj časa pod vprašajem.  | Foto: Getty Images Lani je na Kriteriju Dauphine grdo padel in njegov nstop na Touru je bil nekaj časa pod vprašajem. Foto: Getty Images

Roglič se bo tako lažje pripravil na najpomembnejši dirki sezone – Tour in olimpijsko preizkušnjo, ki bo na sporedu samo šest dni (24. julij) za zadnjo etapo Toura (26. junij do 18. julij). Tako kratka časovna razdalja, po drugi pa velika lokacijska, bo velik test za kolesarje, ki računajo na uspeh na obeh frontah.

"Ta dva meseca brez dirk bosta omogočila, da bo ohranil svežino," je prepričan Maassen. "Tako smo se odločili in načrta ne bomo spreminjali," je zatrdil.

Roglič bo večino pripravljalnega obdobja preživel na pripravah v Tignesu v Franciji, kjer se mu bodo po koncu kriterija pridružili še ostali kolesarji ekipe Jumbo-Visma. Tabor bodo zapustili 20. junija, šest dni pozneje pa bo v Brestu štart Dirke po Franciji.

Preberite še:

dobrodelna dražba Roglič PRAVA
Sportal Dobrodelna dražba podpisane majice Primoža Rogliča
Tadej Pogačar Primož Roglič
Sportal Naj zmaga Slovenec
Kilometer nič
Sportal Lora Klinc, dekle Primoža Rogliča: Vznemirjena zaradi knjižnega prvenca, v krču zaradi novic o poškodbi #video

Ne spreglejte