Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 10. 2023,
18.13

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

Jumbo-Visma Primož Roglič Primož Roglič

Ponedeljek, 2. 10. 2023, 18.13

7 mesecev

Nenavadna ponudba za Rogliča: Dragi Primož …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Primož Roglič | Britanska kontinentalna kolesarska ekipa Saint Piran je bila pri svojem snubljenju Primoža Rogliča zelo inovativna. | Foto Guliverimage

Britanska kontinentalna kolesarska ekipa Saint Piran je bila pri svojem snubljenju Primoža Rogliča zelo inovativna.

Foto: Guliverimage

Medtem ko že nekaj dni spremljamo sago o prestopu Primoža Rogliča, ki je v soboto napovedal odhod iz ekipe Jumbo-Visma, je svoj lonček pristavila še britanska kontinentalna ekipa Saint Piran, ki slovenskega asa želi prepričati z drugačnimi argumenti, kot sta donosna pogodba, zagotovljen nastop na francoskem Touru in možnost razvoja v ekipi.

Britanska kontinentalna kolesarska ekipa Saint Piran s sedežem v Cornwallu na skrajnem jugozahodu Britanskega otočja, Primoža Rogliča želi prepričati z neomejenimi količinami brezplačnega piva in sprehodi po plaži. Slovenskega kolesarja so nagovorili preko svoje spletne strani, kjer so mu napisali prijazno pismo, ki se začne s pozdravom Dragi Primož.

Roglic Piran | Foto:

Počitnice, sprehodi po plaži in piva v izobilju

"Vsi gremo skozi obdobja sprememb v življenju, ko se moramo odločiti. Sočustvujemo z vami. Dovolite nam torej, da vam nekoliko olajšamo življenje. Sveti Piran je ekipa za vas!" so pozvali Rogliča in nadaljevali: "Očitno imate oko za barve dresa, rumeno-črni. Kaj pa samo preprosta črna, brez logotipov ali kričečih barv? Predstavljajte si svoje počitnice, kornvalske plaže, in toliko piva, kot ga lahko popijete, ter žemljice z žafranom. Izjemno smo ponosni na našo ekipo in zdaj, ko se je Jack (Jack Rootkin-Gray, op. a.) pridružil ekipi EF-Easypost, imamo prosto mesto za vas."

Remco Evenepoel Vuelta 2023
Sportal Kaj bo z ekipo Jumbo-Visma? Soudal želi svoje ime obdržati v imenu ekipe.

Menedžer ekipe Saint Piran Ricci Pascoe je v pogovoru za Cycling Weekly potrdil, da se je o morebitnem prestopu pogovarjal z vodjo ekipe Alexom Richardsonom, ki se je prijazno strinjal, da svoje mesto odstopi Rogliču. Kar pa zadeva brezplačni alkohol, je Pascoe pojasnil, da razume, da plača trikratnega zmagovalca Vuelte znaša okoli 2,5 milijona funtov na leto, kar je kar veliko piva.

Sodelovanje z ekipo, ki jo med drugim sponzorira tudi pivovar, bi močno spremenil Rogličev sedanji pristop, so hudomušno zapisali na spletni strani CyclingWeekly. Na letošnji Dirki po Franciji je namreč šef ekipe Jumbo-Visma Richard Plugge alkohol opisal kot strup in kritiziral francosko ekipo (opazka je letela na ekipo Groupama-FDJ), ker je med dirko v svojem hotelu nazdravljala s pivom.

Poskusili so že z britanskim sprinterjem

To ni prvi poskus ekipe Saint Piran, da pritegne pozornost javnosti. Roko sodelovanja so lani ponudili tudi sprinterju Marku Cavendishu, ko je ta ostal brez mesta v propadli ekipi B&B Hôtels-KTM. Cavendish je namesto tega podpisal za Astano Qazaqstan.

V povezavi s prestopom Rogliča se omenja več imen, največ možnosti pa naj bi imeli ekipi BORA-hansgrohe in Ineos Grenadiers.

Preberite še:

Remco Evenepoel Jonas Vingegaard Vuelta 2023
Sportal Zakaj ima Rogličeva Jumbo-Visma težave z iskanjem novega glavnega sponzorja?
Dirka po Hrvaški
Planet TV Dramatičen konec Dirke po Hrvaški, v torek nov dvoboj Roglič–Pogačar
Primož Roglič Remco Evenepoel
Sportal L'Equipe: Če pride do združitve, Remco odhaja v Ineos
Primož Roglič Dirk po Emiliji 2023
Sportal Kdo sta glavna snubca Primoža Rogliča? Seznam vse krajši ...

 

 

Ne spreglejte