Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 6. 2011,
20.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 16. 6. 2011, 20.41

6 let, 7 mesecev

Odlični rezultati v Hervisovem kronometru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred 1. etapo dirke Po Sloveniji se je odvil Hervisov kronometer, v katerem se je pomerilo okoli 50 kolesarskih rekreativcev, med katerimi ni manjkalo znanih osebnosti.

Na 6,6 km dolgi preizkušnji od ljubljanskih Križank do Mestne hiše se je slabo uro pred dirko profesionalcev podalo nekaj manj kot 50 rekreativcev v Hervisovem kronometru. Na povsem isti trasi kot nekoliko zatem tudi profesionalci so tako zablesteli številni kolesarski navdušenci in zanesenjaki. Med njimi ni manjkalo tudi znanih osebnosti, kot so rokometni trener Tone Tiselj, glasbenika Vili Resnik in Marko Vozelj, poslovnež Mirko Tuš, kolesarska legenda Franc Škerlj (na OI v Mexico Cityju leta 1986 je zasedel 16. mesto), radijski voditelj in zabavljač Jure Mastnak in še marsikdo. Med njimi se je najbolje odrezal Tiselj, ki je na Hervisovem kronometru z odličnim časom (9:08:40) zasedel 15. mesto.

''Vesel sem bil, ker so me povabili, da sem doživel eno takšno tekmo v živo. V lanski sezoni, ko sem bil brezposelen, sem se veliko vozil s kolesom, letos malo manj. Med kolesarji imam odlične prijatelje. Eden boljših je Boris Premužič, ki je bil prvi zmagovalec dirke po Sloveniji. Sem pa tudi kakšno turo opravil z gospodi Hvastjo, Finkom in Hauptmanom. Oni so me navdušili za kolesarstvo. Danes sem imel priložnost videti, kako to zgleda na pravi tekmi in moram reči, da sem užival,'' je povedal Tone Tiselj.

Sicer pa so prva tri mesta zasedli Andrej Guček (8:13:26), Mitja Oter (8:20:83) in Aleš Belina (8:33:00), ki so bili za svoje odlične dosežke – za njimi so zaostali tudi številni profesionalci – tudi nagrajeni s priznanji in Hervisovimi boni. Kot zanimivost še velja dodati, da se je njihova podelitev odvila le nekaj minut pred podelitvijo profesionalcev.

''Na leto naredimo 15.000 km, čeprav hodim v službo. To je bil pravi rekreativni kronometer. Na cesto so padale določene stvari. Na koncu je bil nevaren en robnik, preko katerega smo morali peljati. Sicer sem zelo vesel za ta dosežek,'' so bile prve besede zmagovalca Andreja Gučka.

Svoje kolesarske sposobnosti je preizkusil tudi Sportalov grafik Gregor Jamnik in se po odpeljanem kronometru uvrstil v zlato sredino: ''V bistvu kronometer ni bil zelo zahteven, a zna biti sedem kilometrov zelo veliko, če pritiskaš na pedala. Največ problemov mi je povzročal bočni veter. Nekje na sredini kronometra me je zadel in sem skoraj padel. Drugače pa niti ne opaziš, kje je najtežje in kje najlažje, samo greš 'na polno'. Lepo je bilo, ker sem sodeloval na tem velikem dogodku. V tunelu je bilo dobro, ker ni bilo vetra in ker me je senca hladila. Krasen občutek je, ko se pelješ po sredini tunela. Ne vem, če bom imel kdaj še takšno priložnost.''

Vsi rezultati (pdf)

Ne spreglejte