NATISNI PISAVA

Brajkovič: Zadovoljen sem, a obenem tudi razočaran (video)

Avtor: Jaka Lopatič

Ljubljana - Veliki zmagovalec 19. kolesarske dirke Po Sloveniji je postal Jani Brajkovič, ki je prvič v karieri osvojil slovensko pentljo. Zmaga je dobra popotnica za znamenito dirko po Franciji.

Kot smo lahko pričakovali, sta skupnega zmagovalca 19. kolesarske dirke Po Sloveniji določila 219 km dolga kraljevska etapa in 17,8 km dolgi kronometer po ulicah Ljubljane. Po gorenjskih hribih, ki so bili v soboto zelo selektivni, je imel Jani Brajkovič odlično izhodišče, da na kronometru v Ljubljani nadoknadi zaostanek štirih sekund za Domenicom Pozzovivom. V to je bil kolesar iz Bojanje vasi prepričan tudi sam, v nedeljo pa je nato nekoliko slabše odpeljal po ulicah slovenske prestolnice, a bil na koncu na srečo vendarle šest sekund hitrejši v skupnem seštevku pred drugouvrščenim Italijanom, medtem ko je bil veliki zmagovalec kronometra Kristijan Koren.

"S samo dirko sem zadovoljen, s kronometrom žal ne. V Škofji Loki sem bil zelo zadovoljen z etapo, na kronometru pa mi ni šlo. Na sreči sem uspel izboriti majico, kar je velika motivacija za dirko po Franciji. Škoda, ker ni bilo vmesnih rezultatov na kronometru. Če bi vedel, kdo je kje na polovici ali vmesnem času, bi lahko odpeljal še kakšno sekundo hitreje. Na koncu se je vse srečno izteklo. Razočaran sem, ampak lahko bi bilo še slabše," je po zmagoslavju na kolesarski dirki Po Sloveniji sprva za Sportal dejal Jani Brajkovič.

V spodnjem intervjuju pa si poglejte, kaj je še naš trenutno najboljši kolesar povedal o kronometru ter tudi o sloviti dirki po Franciji, katera se bo začela 30. junija.

Preberite še:

Modra majica dober motiv za Tour de France

Z zadnjo, 4. etapo je padel zastor 19. kolesarske dirke Po Sloveniji (2.1). Brajkoviču dirka, Korenu etapa in majica po točkah, Polancu majica najboljšega mladega kolesarja.

Brajkoviču dirka Po Sloveniji

Osemindvajsetletni Janez Brajkovič je zmagovalec 19. kolesarske dirke po Sloveniji (1.2). Kristijan Koren na tretjem mestu, potem ko se je v zadnji etapi veselil zmage.

Foto: Ana Kovač
Video: Rok Tajnikar
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Davčne blagajne so tu!

Še vedno nimate davčne blagajne? Nudimo vam celovito rešitev za davčne blagajne: Birokrat POS že od 99 EUR!

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

Ugodno čiščenje poslovnih prostorov

Hitra odzivnost, izjemna kakovost, spoštovanje rokov, prilagodljivost in konkurenčne cene. Pokličite!

oglasno sporočilo