Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 9. 2023,
15.50

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,89

Natisni članek

nesreča nesreča Jumbo-Visma

Torek, 12. 9. 2023, 15.50

8 mesecev

Nathan Van Hooydonck udeležen v hudi prometni nesreči

Zadnje novice o zdravstvenem stanju pomembnega člana ekipe Jumbo-Visma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,89
Nathan Van Hooydonck | Zdravstveno stanje Nathana Van Hooydoncka, ki se je zjutraj poškodoval v prometni nesreči, se izboljšuje. | Foto Guliverimage

Zdravstveno stanje Nathana Van Hooydoncka, ki se je zjutraj poškodoval v prometni nesreči, se izboljšuje.

Foto: Guliverimage

Iz Belgije prihajajo spodbudne novice. 27-letni kolesar Nathan Van Hooydonck, član ekipe Jumbo-Visme, ki je bil zjutraj udeležen v prometni nesreči in je bil pozneje preventivno v umetni komi, je pri zavesti in se v prometni nesreči ni huje poškodoval. Njegovo zdravstveno stanje ni kritično," so sporočili iz ekipe. 

Sedemindvajsetletni Nathan Van Hooydonck, ki je letos nastopil tudi na Dirki po Franciji, je bil danes zjutraj udeležen v hudi prometni nesreči v domačem Kalmhoutu severno od Antwerpna. Po poročanju Gazet van Antwerpen je Van Hooydoncka, ki je skupaj z nosečo ženo v avtu čakal v križišču, nenadoma obšla slabost, pri tem pa je nehote pritisnil na plin in pospešil, in trčil v druga vozila. 

Po poročanju medija Sporza so Van Hooydoncka na kraju nesreče oživljali z defibrilatorjem, nato pa so ga odpeljali v univerzitetno bolnišnico v Antwerpnu. V bolnišnico so prepeljali tudi njegovo ženo, ta na srečo ni utrpela poškodb.

Po zadnjih informacijah iz ekipe, je Van Hooydonck, ki mu je Jonas Vingegaard danes posvetil etapno zmago, pri zavesti in se v prometni nesreči ni huje poškodoval. "Njegovo zdravstveno stanje ni kritično," so zapisali in dodali: "Seveda bodo morali zdravniki ugotoviti, zakaj je našemu kolesarju med vožnjo postalo slabo. Vsem bi se radi zahvalili za sporočila podpore, zdravniškemu osebju v bolnišnici pa za oskrbo Nathana in njegove družine."

Van Hooydonck je svojo profesionalno kolesarsko pot začel v ekipi BMC, k ekipi Jumbo-Visma pa se je pridružil leta 2021 in kmalu postal njen ključni del za spomladanske klasike in Tour de France. Bil je del zasedbe 'čebel', ki je Jonasu Vingegaardu pomagala do dveh zmag na Touru, bil pa je tudi v ekipi, ko je Primož Roglič zmagal na Vuelti leta 2021.

Nazadnje je dirkal prejšnji teden na dirki Tour of Britain, kjer je nizozemska ekipa zmagala na petih etapah in v skupnem seštevku z Woutom van Aertom. Van Hooydonck naj bi Belgijo zastopal na prihajajočem evropskem cestnem prvenstvu v Drentheju na Nizozemskem.

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Dramatičen dan na Vuelti, Roglič varno
Remco Evenepoel, Vuelta 2023
Sportal Čustveni Belgijec od pekla do raja: Lahko sem ponosen
Ne spreglejte