Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 3. 2013,
19.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Kristjan Fajt Diego Ulissi

Četrtek, 21. 3. 2013, 19.00

8 let

"Primož Roglič je hvalevreden kolesar"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Italijan Diego Ulissi je z zmago v 2. etapi kolesarske dirke Teden Coppija in Bartalija-Trofeo UniCredit (2.1) prevzel vodstvo v skupnem seštevku dirke. Radoslav Rogina 4., Slovenci slabi.

Na dirki je bila na sporedu 162 kilometrov dolga etapa. Slednja je bila najbolj zahtevna v drugi polovici, ko so morali kolesarji petkrat prekolesariti vzpon Monte Tiffi. V prvem delu etape je bila v begu skupina petih kolesarjev. A Jacob Keough (UnitedHealthcare), Dominique Cornu (Tosport Vlaanderen-Baloise), Peter Kuzstor (Utensilnord-Ora24.eu), Manuel Amaro (Ceramica Flaminia-Fondriest) in Lukas Postlberger (Gourmetfein-Simplon) niso imeli nikakršnih možnosti, da bi presenetili glavnino. Slednja je bila na zaključnih krogih vedno manjša. Po predzadnjem vzponu je v ospredju ostala skupina, v kateri je bilo še 18 kolesarjev. Od Slovencev se je dolgo najboljših držal le Primož Roglič, ki je nato zaradi defekta zaostal. Le deset kilometrov do cilja je uspel prvi skupini pobegniti triindvajsetletni Ulissi. Kolesarja italijanske ekipe Lampre-Merida ni nihče več ulovil. Ulissi je slavil etapno zmago in oblekel roza majico vodilnega v skupnem seštevku. To je njegova prva zmaga v sezoni. V ozadju se je s četrtim mestom izkazal Hrvat Radoslav Rogina, ki nastopa za ekipo Adria Mobil. Slovenci so bili slabi in niso krojili zaključka etape.

"Današnja etapa je bila izjemno zahtevna. Dirkali smo na Rogino in Rogliča, ki se je izkazal kot hvalevreden kolesar. V klanec se je peljal ob bok najboljšim, žal pa je imel defekt in prve skupine z Rogino ni več ulovil. Četrto mesto Rogine je odličen rezultat. Včeraj smo zapravili priložnost za višja mesta v generalni razvrstitvi. Pohvaliti moram vse fante. Bruno Maltar, ki je prvo leto član, je najmlajši na dirki in je odpadel šele, ko je popustilo najmanj 50 kolesarjev. V nadaljevanju bomo poizkušali Rogino pripeljati v deseterico v generalni razvrstitvi, medtem ko bomo z Mugerlijem napadali zmagovalni oder v etapi," je po etapi za spletno stran ekipe Adria Mobil povedal športni direktor Milan Eržen.

Ne spreglejte