Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 9. 2023,
9.40

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,46

Natisni članek

Remco Evenepoel Soudal-Quick Step Jumbo-Visma Richard Plugge Patrick Lefevere

Sobota, 30. 9. 2023, 9.40

7 mesecev

Prvi mož ekipe Remca Evenepoela o združitvi z Rogličevo ekipo: Vse bo znano v ponedeljek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,46
Patrick Lefevere | Patrick Lefevere, prvi mož belgijske ekipe Soudal Quick-Step, zagotavlja, da bo glede morebitne združitve z Jumbo-Vismo več znanega v ponedeljek. | Foto Reuters

Patrick Lefevere, prvi mož belgijske ekipe Soudal Quick-Step, zagotavlja, da bo glede morebitne združitve z Jumbo-Vismo več znanega v ponedeljek.

Foto: Reuters

68-letni Patrick Lefevere, prvi mož belgijske ekipe Soudal Quick-Step, je v obsežni kolumni za belgijski časopis Het Nieuwsblad odgovoril na številna vprašanja, ki se zadnji teden zastavljajo v svetu profesionalnega kolesarstva, ne pa na vsa. Je pa znano vsaj to, da bo sklep o morebitni združitvi z ekipo Jumbo-Visma znan v ponedeljek.

V svoji kolumni za belgijski časopis Het Nieuwsblad je Patrick Lefevere razkril, da so se prvi pogovori glede morebitne združitve ekip Soudal Quick-Step in Jumbo-Visma odvili že pred letošnjo Dirko po Franciji, ko sta se na sestanku srečala češki milijarder Zdenek Bakala, večinski lastnik delnic ekipe Soudal Quick-Step, in Robert van der Wallen, član nadzornega sveta pri Jumbo-Vismi.

Remco Evenepoel Jonas Vingegaard Vuelta 2023
Sportal Zakaj ima Rogličeva Jumbo-Visma težave z iskanjem novega glavnega sponzorja?

"Srečala sta se v okviru projekta OneCycling, znotraj katerega se želi združiti več vrhunskih kolesarskih ekip v želji, da bi se skupaj močneje pozicionirali v kolesarskem gospodarstvu. Dobro smo se razumeli, je pa bilo vmes prisotno tudi nezadovoljstvo z našo ekipo, ki menda ne deluje dovolj dobro," je zapisal Lefevere in razkril, da je svoje nezadovoljstvo z delovanjem ekipe na sestanku z Bakalo izrazil tudi Patrick Evenepoel, oče Remca Evenepoela.

Naslednje srečanje med vodstvom obeh ekip se je zgodilo na Dunaju, na predzadnji dan Toura. "Tokrat se je sestanka udeležil tudi Richard Plugge (prvi mož Jumbo-Visme, op. a.). Pogovarjala sva se eno uro in nato odletela nazaj v Pariz. Po tem je minilo nekaj časa. Sam sem kontaktiral Quick-Step in Soudal, Richard je obiskal Vismo, nakar je prišlo do podpisa pisma o nameri za združitev. Namen je bil ustvariti konstelacijo, v kateri bi si Bakala, Van der Wallen in Richard Plugge razdelili deleže, jaz pa bi svojega prodal," je še razkril Belgijec, ki si želi pri skoraj 69 letih bolj mirnega življenja.

Lefevere si želi, da Remco Evenepoel ostane v ekipi. | Foto: Unipublic/Sprint Cycling Agency Lefevere si želi, da Remco Evenepoel ostane v ekipi. Foto: Unipublic/Sprint Cycling Agency

Vodilni pri Jumbo-Vismi so se že pogovorili z Remcom Evenepoelom

Zapisal je še, da še ni točno določeno, kako bi bila videti struktura združene ekipe. "Ogromno je bilo sestankov s številnimi odvetniki in svetovalci. Seveda je tudi namen, da Remco Evenepoel ostane v ekipi. Ljudi v Jumbo-Vismi sem prosil, naj se pogovorijo z njim, kar se je zdaj tudi zgodilo."

Lefevere naj bi ob morebitni združitvi prevzel vlogo v nadzornem svetu in ne bo več tako vpet v delovanje ekipe, medtem ko naj bi Richard Plugge postal izvršni direktor nove ekipe. "Če bo Plugge postal izvršni direktor, bo sam moral rešiti pereče težave. To ne bo več odvisno od mene," zagotavlja Lefevere. "Sam se bom raje omejil na vlogo v nadzornem svetu. Januarja bom star 69 let in ta starost igra svojo vlogo."

Prihod Amazona bi lahko povsem spremenil igro

Lefevere se je ozrl tudi na najnovejšo informacijo, in sicer na prihod Amazona kot novega sponzorja ekipe Jumbo-Visma, a ni imel odgovora. "Na to vprašanje ne morem odgovoriti, očitno se na nizozemski strani precej dogaja. Nimam pojma, v kakšni vlogi se bo ekipi pridružil Amazon. Dejstvo je, da s tremi strankami – Soudal, Quick-Step in Visma – lahko vsak sorazmerno najde svoje mesto, z Amazonom kot četrto stranko pa to ni več mogoče. Kolikor vem, prejšnji teden ni bilo govora o njihovem prihodu. To bi lahko spremenilo igro," napoveduje Lefevere.

Pravi, da bo dokončna odločitev o morebitni združitvi ekip znana v ponedeljek, 2. oktobra.

Preberite še:

Jumbo-Visma Primož Roglič Vuelta 2023
Sportal Združena super ekipa k sponzorstvu privabila Amazon
Primož Roglič Jan Tratnik
Sportal Od pekla do raja
Primož Roglič Richard Plugge
Sportal Jumbo-Visma odgovornim sporočila načrt o združitvi
Giro Rim Primož Roglič
Sportal Vse bolj vroče okoli Rogličevega prestopa: bogati lastnik si ga nadvse želi
Primož Roglič
Sportal "Roglič mora udariti po mizi ali zamenjati ekipo" #video

 

Ne spreglejte