Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 6. 2013,
20.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 13. 6. 2013, 20.48

8 let

Rast najmočnejši med ubežniki, Frank ostaja v rumenem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Švicar Gregory Rast je zmagovalec 6. etape kolesarske dirke po Švici (2.WT). Švicar Mathias Frank ostaja vodilni v skupnem seštevku dirke. Robert Vrečer zadržal rdečo majico.

Dirka po Švici se je nadaljevala z razgibano 186 kilometrov dolgo etapo. Po slabih tridesetih kilometrih je glavnina dovolila pobeg štirim kolesarjem. Mathew Hayman (Sky), Aleksandr Kolobnev (Katjuša), Gregory Rast (RadioShack-Leopard) in Bert Grabsch (Omega Pharma-Quick Step) so si hitro prikolesarili 8 minut prednosti pred glavnino. Švicar Gregory Rast je bil najvišje uvrščeni ubežnik v skupnem seštevku dirke pred pričetkom današnje etape. Za vodilnim Mathiasom Frankom je zaostajal dobrih 25 minut. Devetdeset kilometrov do cilja etape so imeli ubežniki že skoraj 12 minut prednosti pred glavnino. V drugi polovici etape sta bila na sporedu dva gorska cilja tretje kategorije. Od vrha drugega je bilo do cilja še 25 kilometrov. Prednost ubežnikov je vseskozi naraščala in je 80 kilometrov do cilja znašala že skoraj 14 minut. Štirideset kilometrov do cilja je glavnina za četverico zaostajala skoraj 15 minut. Že veliko prej je bilo jasno, da bo zmagovalec etape eden izmed ubežnikov.

Ubežniki so složno opravili z obema vzponoma kjer je prvi črto, ki označuje vrh, prečkal Aleksander Kolobnev. Slednji ni bil nevaren Robertu Vrečerju, ki bo tudi v jutrišnji etapi kolesaril v rdeči majici najboljšega v točkovanju gorskih ciljev. V zaključku etape je največkrat s pobegom poskušal Nemec Grabsch, a je pobeg nato kilometer do cilja uspel Rastu. Član ekipe RadioShack-Leopard je slavil zmago na domači dirki. "Zame je to velika zmaga. Že deset let nastopam na dirki po Švici in mi je sedaj le uspelo," je po etapi povedal Rast. Z 2. in 3. mestom sta se morala zadovoljiti Hayman in Kolobnev. Grabsch je bil tokrat na nehvaležnem 4. mestu. Glavnina je za ubežniki zaostala skoraj 11 minut. V njej so bili tudi vsi štirje Slovenci. Dirka se bo nadaljevala v petek z zahtevno 7. etapo.

Ne spreglejte