Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 3. 2023,
20.20

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,34

3

Natisni članek

Tadej Pogačar Tadej Pogačar Wout van Aert Dirka po Flandriji

Petek, 31. 3. 2023, 20.20

1 leto, 1 mesec

Pred Dirko po Flandriji

Redek prizor: Van Aert slalomiral, Pogačar pa kar sestopil s kolesa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,34

3

Tadej Pogačar | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Kolesarski asi, ki bodo v nedeljo poskušali osvojiti drugi spomenik sezone, belgijsko klasiko Po Flandriji, so se že na ogledu trase spopadli z zahtevnimi razmerami. Tako sta na strmem klancu Koppenberg za fotografije, ki so obkrožile svet, poskrbela tudi Wout Van Aert in Tadej Pogačar. Prvi je v klanec močno "zaslalomiral", drugi pa je kar sestopil s kolesa, česar pri dvakratnem zmagovalcu Toura ne vidimo prav pogosto.

Mathieu van der poel Wout Van Aert Tadej Pogačar
Sportal Tadej Pogačar in drugi poskus vpisa v zgodovino Flandrije

Za kolesarske ase ni bila največja težava strmina tega znamenitega klanca, temveč dejstvo, da so bili tlakovci zaradi dežja izjemno spolzki. "Tudi sam sem bil tik pred tem, da sestopim," je v smehu po ogledu trase razlagal belgijski šampion moštva Jumbo-Visma Wout van Aert, ki se je le prebil do vrha, medtem ko je večina obupala.

Tudi Tadej Pogačar, ki si je s kolegi iz moštva UAE Emirates traso klasike ogledoval danes. "Tega, da bi dvakratni zmagovalec Dirke po Franciji sestopil s kolesa na strmem klancu, pa res ne vidimo prav pogosto," danes poročajo belgijski mediji, ki so zanimiv dogodek posneli.

Na strmem klančku Koppenberg, enem od številnih v drugi polovici 273,4 kilometra dolge dirke od Bruggeja do Oudenaardeja, pa težav niso imeli samo kolesarji in tudi kolesarke, te se bodo v nedeljo pomerile na ženski različici tradicionalne De Ronde, temveč tudi avtomobili. Spodnji posnetek dokazuje, kako spolzko je bilo cestišče danes, v nedeljo pa vreme naj ne bi bilo nič boljše.

Lani je Pogačar na svoji prvi Flandriji osvojil četrto mesto, zmagal pa je nizozemski superzvezdnik Mathieu van der Poel. Van Aert je lani klasiko izpustil zaradi bolezni, a ta trojica letos spada med najresnejše favorite za zmago. Slovenci bomo imeli v ognju tudi specialista za klasike, Mateja Mohoriča (Bahrain Victorious).

"Ključno bo, da sam pridem v cilj. To je edina pot do zmage, prav zato pa bo dirka še težja," je danes recept za zmago razkril Pogačar, ki si ne želi cilnega sprinta z Van der Poelom in Van Aertom. Napasti bo tako moral že pred zaključkom dirke. "Je pa zelo, zelo dolga dirka in marsikaj se lahko zgodi pred finalom. Prihraniti moram kar se da veliko moči in izbrati pravi trenutek za napad. Nimam pa še nobene zamisli, bomo videli, kako se bo dirka odvijala v nedeljo in kakšne noge bom imel," je še povedal šampion iz Klanca pri Komendi.

Kolesarji UAE so si odpočili tudi na klopci Allana Peiperja, ki je postavljena ob Avstralčevem najljubšem vzponu. "Pošten počitek na Peiperjevi klopci. Hvala za to, saj bomo v nedeljo leteli mimo," je na družbenih omrežjih zapisal Pogačar.

Allan Peiper
Sportal Nič ne bo z združitvijo Peiperja in Pogačarja

 

Ne spreglejte