Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 11. 2013,
18.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 25. 11. 2013, 18.37

8 let

Robert Vrečer se vrača v avstrijsko ekipo Vorarlberg

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Potem ko ni bilo nikakršnih možnosti več, da bi ekipa Euskaltel-Euskadi obstala v svetovnem kolesarstvu še kakšno sezono, si je moral novo ekipo poiskati tudi 33-letni Robert Vrečer.

Vrečer, ki je letos skupaj z Juretom Kocjanom nastopal za omenjeno špansko ekipo z licenco World Tour, je kljub garanju za moštvene kolege in osvojitvi majice najboljšega kolesarja v točkovanju gorskih ciljev na dirki po Švici ostal brez možnosti, da ostane v kateri izmed ekip z licenco World Tour. "Vsekakor sem vesel, da smo se dogovorili. Po razpadu ekipe Euskaltel-Euskadi nisem imel kaj dosti izbire, a so v Vorarlbergu pokazali dovolj interesa, da sem se po letu dni vrnil k njim. Vem, kako klub funkcionira, zato grem v prihodnjo sezono motiviran in željan novih uspehov. Vesel sem, da bomo ponovno združili moči. Thomasu Koflerju pa se lahko zahvalim, da me je ponovno vzel v svoj klub," je za Sportal povedal Vrečer, ki je bil član ekipe Vorarlberg v letu 2012. "Vsekakor bo moj največji cilj, kot tudi največji cilj ekipe, v prihajajoči sezoni nastop na dirki po Avstriji," je sklenil Vrečer, ki je leta 2012 omenjeno dirko končal na tretjem mestu v skupnem seštevku. Vodstvo ekipe, ki je imelo v letošnji sezoni registriranih 15 kolesarjev, je potrdilo, da sta ekipo za leto 2014 okrepila tudi nemška šprinterja Fabian Schnaidt (Champion System) in Grischa Janorschke (Abus Nutrixxion). V ekipi bodo zagotovo tudi Dominik Brandle, Patrick Jager, Tobias Wauch, Dennis Wauch in aktualni nemški prvak med mlajšimi člani Fabian Schnaidt.

Vse kaže na to, da bo v prihodnji sezoni za avstrijske kolesarske klube nastopalo veliko slovenskih kolesarjev. V Avstriji zagotovo ostajajo tudi Jure Golčer, Matej Marin in Jan Tratnik, ki so že potrdili podpis pogodbe za leto 2014. V letošnji sezoni je bil član ekipe Vorarlberg tudi Boštjan Rezman, ki bo decembra dopolnil 33 let.

Ne spreglejte