Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 6. 2013,
22.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Simon Špilak

Petek, 14. 6. 2013, 22.11

8 let

Špilak 8. v kraljevski etapi dirke po Švici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Portugalec Rui Costa je zmagovalec kraljevske 7. etape kolesarske dirke po Švici (2.WT). Švicar Mathias Frank ostaja vodilni v skupnem seštevku dirke. Robert Vrečer izgubil rdečo majico.

Na dirki po Švici je bila na sporedu 206 kilometrov dolga kraljevska etapa. V slednji so bili na sporedu štirje kategorizirani vzponi. Najtežji je bil zadnji 19 kilometrov dolg vzpon na prelaz Albula. Pred slednjim je glavnina po zaslugi kolesarjev ekipe Saxo-Tinkof ulovila skoraj vse ubežnike. V begu je bilo namreč 14 kolesarjev, od katerih je bil kot zadnji nekaj kilometrov pred vrhom vzpona ujet Američan Joseph Dombrowski (Sky). Slednjega so prvi ulovili lanski zmagovalec dirke Rui Costa (Movistar), Tejay Van Garderen (BMC Racing), Bauke Mollema (Blanco) in Thibaut Pinot (FDJ). Slednji je na gorskem cilju pobral točke in Robertu Vrečerju s tem odvzel rdečo majico vodilnega v točkovanju gorskih ciljev. Petindvajset sekund za omenjeno četverico je gorski cilj prečkala skupina šestih kolesarjev, v kateri je bil tudi Simon Špilak. Na spustu je bil najbolj drzen prav Costa, kateremu je lahko sledil le Van Garderen. Mollema se lahko zahvali le napaki organizatorjev, katerim se je 3 kilometre do cilja podrl napihljiv balon, ki je bil postavljen čez cesto. Tako je Mollema ulovil tekmeca, a v šprintu ni zmogel premagati Coste, ki je slavil etapno zmago. Tretji je bil Van Garderen. Skupina s Špilakom je zaostala 22 sekund. V tej skupini je bil tudi Mathias Frank, ki je zadržal vodstvo v skupnem seštevku dirke. Simon Špilak je sedaj deseti.

Od preostalih treh Slovencev je solidno z etapo opravil še Jani Brajkovič, ki je z zaostankom slabih treh minut osvojil 23. mesto. Zaradi tega je v skupnem seštevku nazadoval na 17. mesto. Etapo sta uspela končati tudi Robert Vrečer in Grega Bole, ki sta imela v tokratni etapi veliko težav. "Tako močno me je bolelo koleno, da sem z veliko težav končal etapo," je bil edini komentar Boleta za Sportal. Še hujše težave je imel Robert Vrečer. "Potrdilo se je, da je bila današnja etapa odločilna za rdečo majico. Žal mi je že na šestdesetem kilometru 'crknil motor'. Danes nisem imel nikakršnih možnosti, da bi ubranil majico, saj sem bil celo etapo dobesedno mrtev. Sicer ne vem zakaj in niti ne najdem razloga, a tolažim se s tem, da je prišel Giro za mano. Danes sem dobesedno komaj prilezel v cilj. 'Grupeto' sem komaj držal. Ne vem, zakaj se mi v tej sezoni dogaja, da sem en dan močan, a zatem pride dan, ko se s kolesom ne morem peljati. Pa je bila včeraj sorazmerno lahka etapa," je za Sportal povedal Vrečer. V soboto bo na dirki na sporedu lažja etapa, medtem ko bo v zadnji nedeljski na sporedu posamičen gorski kronometer.

Ne spreglejte