Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 7. 2012,
7.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 13. 7. 2012, 7.53

8 let

Stybar do etapne zmage, Moser ostaja v rumenem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeh Zdenek Stybar je zmagovalec 3. etape 69. kolesarske dirke po Poljski (2.WT). Jure Kocjan je zasedel 24. mesto. V rumeni majici vodilnega v skupnem seštevku ostaja Italijan Moreno Moser.

Večji del 202 kilometra dolge etape so bili v begu trije kolesarji. Fumiyuki Beppu (Orica-GreenEdge), Gabriele Bosisio (Utensilnord) in Mateusz Taciak (Reprezentanca Poljske) so imeli že 17 minut prednosti pred glavnino, ki jih je ulovila še pred pričetkom treh kratkih zaključnih krogov v Cieszynu. V prvem zaključnem krogu je uspel pobegniti Marek Rutkiewicz katerega sta kmalu ulovila še Jussi Veikkanen in Matteo Trentin. V lov za ubežno trojico so se podali še Zdenek Stybar, Bjorn Leukemans, Roman Kreuziger, Francesco Failli in Greg Van Avermaet. A glavnina je ob pričetku zadnjega kroga ulovila vse ubežnike z izjemo Rutkiewicza. Članu poljske reprezentance se je uspel pridružiti še Sergio Luis Henao, a je bil dvojec nato ujet v ciljnem šprintu glavnine. Slednji je bil speljan rahlo navzgor. Poleg tega je potekal po kockah in v ospredju so bili le tisti, ki so imeli dovolj moči za tako zahteven finiš.

Prve zmage na dirkah Svetovnega koledarja se je veselil 26 letni Zdenek Stybar, ki je do lanske sezone v večji meri nastopal le na dirkah v ciklokrosu. To je že njegova druga letošnja zmaga saj je zmagal tudi etapo na dirki Trije dnevi Dunkerquea. Z drugim mestom v etapi se je moral zadovoljiti Francesco Gavazzi, medtem ko je bil tretji Sacha Modolo. Slovenec Jure Kocjan je iz dneva v dan boljši in dokazuje, da se počasi vrača med najboljše. Gregor Gazvoda je etapo končal v ozadju. Vodstvo v skupnem seštevku je zadržal Moreno Moser, ki ima le še sekundo prednosti pred domačinom Michalom Kwiatkowskim, ki je prav tako kot Stybar član belgijske ekipe Omega Pharma-Quick Step.

Ne spreglejte