Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 5. 2010,
19.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 5. 2010, 19.37

8 let

UCI predlaga disciplinski postopek zoper Valjavca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mednarodna kolesarska zveza je v izjavi za javnost zapisala, da na podlagi bioloških potnih listov predlaga disciplinski postopek zoper Franca Pellizottija, Jesusa Rosenda in Tadeja Valjavca.

''Sem brez besed. Vsekakor sem prepričan le v eno. Moja športna pot je končana. Vse kar bom še poskušal je, da operem svoje ime. V lanski sezoni sem bil večji del sezone bolan in imel posledično zelo nizek hematokrit. Sicer sem imel o zdravstvenih težavah zdravniško potrdilo, a zdravnik v naši ekipi ni opravil svojega dela. Potrdila namreč ni posredoval na Mednarodno kolesarsko zvezo, ki je nato pričela postopek zoper mene. Ne morem verjeti, kako je mogoče, da sistem ne deluje in se to lahko zgodi. Tudi ko so me 19. aprila lani prišli kontrolirati na dom, je bilo narejenih kup proceduralnih napak. V predhodnem poročilu sem točno navedel, da bom doma med 18. in 19. uro zvečer. Ravno tega dne sem bil ponoči v porodnišnici prisoten pri rojstvu hčerke Klare tako, da sem imel izklopljen telefon. Pravila so takšna, da bi morali kontrolorji priti v tem časovnem obdobju. Ker me ni bilo, bi moral avtomatično dobiti rumen karton in zadeva bi bila končana. Ker sem bil v porodnišnici, sem kasneje vrnil klic in kontrolorje povabil, da so vseeno opravili kontrolo. Dejstvo je, da če bi karkoli prikrival, bi bilo boljše, da dobim rumen karton. Nisem tako neumen, tako da resnično ne morem verjeti, kako se lahko to dogaja. Dejstvo je, da sem žrtveno jagnje. Šele danes sem dobil sporočilo z UCI, da bodo predlagali uvedbo postopka zoper mene,'' je bila prva izjava Valjavca za Sportal, ki se je ravno vračal iz Ljubljane, kjer je kupoval proteine za Giro. Včeraj je postavil najboljši čas v karieri ob vzponu na Krvavec.

UCI predlaga uvedbo postopka zoper omenjene tri kolesarje zaradi nenormalnih krvnih vrednosti. Dejstvo je, da bodo vse tri ekipe (Liquigas-Doimo, Andalucia-CajaSur in Ag2r-La Mondiale) suspendirale svoje tekmovalce, saj bi v nasprotnem primeru tvegale nastop svojih kolesarjev na prihajajočih dirkah. Valjavec bo v prihodnjih dneh odpotoval v Italijo, kjer se bo posvetoval s svojimi pravnimi zastopniki o nadaljnjem postopku.

Ne spreglejte