Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 12. 2013,
18.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 8. 12. 2013, 18.04

8 let

V Kamniku podelili nagrade najboljšim gorskim kolesarjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Domu kulture v Kamniku je Odbor za gorsko kolesarstvo Kolesarske zveze Slovenije podelil nagrade najboljšim v pokalu Slovenije v olimpijskemu krosu, spustu in BMX-u za tekmovalno sezono 2013.

Najboljši klub v krosu je postal tamkajšnji Calcit Bike Team, med ekipami v spustu so slavili člani Rajda/Unior Tools Teama. "Sezona je bila po rezultatih na mednarodnih dirkah zelo uspešna. Verjetno za Slovence najuspešnejša v zgodovini gorskega kolesarstva. Ampak danes smo nagradili tiste, ki so bili najboljši na domači sceni. Sicer so leto zaznamovale tri večje stvari na domačih tleh. Dobili smo prvo legalizirano pot namenjeno gorskim kolesarjem. To je uredila planinska zveza, a je kljub temu nek mejnik. Po dolgem času smo ponovno na domačih tleh gostili veliko dirko - finale evropskega pokala v spustu. Nova disciplina enduro se je dobro prijela. Velik plus je ta, da je v tekmovalno sceno potegnila tudi tisti del gorskih kolesarjev, ki se do zdaj ni udeleževal dirk," meni predsednik Odbora za gorsko kolesarstvo Mohor Vrhovnik.

V olimpijskemu krosu je v moški konkurenci zmagal Boštjan Hribovšek, v ženski Tina Perše (najboljši Slovenki Tanja Žakelj in Blaža Klemenčič zaradi mednarodnih tekem nista nastopili na vseh preizkušnjah slovenskega pokala), med mlajšimi člani je slavil Rok Korošec, med mladinci pa Gregor Krajnc (vsi Calcit Bike Team). V klubskem točkovanju je Calcit prepričljivo s 5870 točkami premagal drugouvrščeno domžalsko Energijo, na tretjem mestu je končala Sloga 1902 Idrija.

V spustu je med ženskami zmagala Špela Horvat (Energijateam.com), 30 točk manj je zbrala najboljša Slovenka v tej disciplini Zarja Černilogar. Pri moških je največ točk zbral Žiga Pandur (Unior Tools Team), za njim je končal Miran Vauh (Črn trn), zmagovalec evropske serije in dobitnik brona z evropska prvenstva v spustu in štirikrosu. Mladinski seštevek je dobil Miha Ivančič (ŠKTD Avče). Med klubi je na prvem mestu končal Rajd/Unior Tools Team, drugo mesto je osvojil Črn trn, tretjega pa ŠKTD Avče.

V disciplini BMX je v kategoriji nad 17 let zmagal Tilen Frank (BSX Team). Podelili so še nagrade najboljšim mladim tekmovalcem, amaterjem in veteranom, ki so nastopali v pokalu Slovenije.

Ne spreglejte