Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 1. 2020,
14.51

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

1

Natisni članek

alkohol Lotto-Soudal

Torek, 14. 1. 2020, 14.51

4 leta, 4 mesece

V Lotto-Soudalu so rekli "ne" alkoholu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

1

Caleb Ewan | Caleb Ewan bo zmage in druge posebne priložnosti še lahko proslavljal z alkoholom, sicer pa je po novem v moštvu Lotto-Soudal prepovedan.  | Foto Reuters

Caleb Ewan bo zmage in druge posebne priložnosti še lahko proslavljal z alkoholom, sicer pa je po novem v moštvu Lotto-Soudal prepovedan.

Foto: Reuters

V kolesarski ekipi Lotto-Soudal, ki ima v svojih vrstah tudi enega najhitrejših šprinterjev na svetu Caleba Ewana, so prepovedali uživanje alkohola.

Pravilo velja za vse, od spremljevalnega osebja do kolesarjev. Dopuščajo sicer izjemo - ob zmagah in rojstnih dneh bodo še vedno nazdravljali s penino, kaj več alkoholnega pa boste v njihovi ekipi težko našli. Pravilo velja tako za obdobje priprav kot obdobje dirk oziroma vsakokrat, ko bodo člani ekipe oblečeni v ekipni dres.

Rostovo
Trendi Na smučišču v BiH prepovedali alkohol in ostali brez smučarjev #video

Kolesarjem je bil alkohol prepovedan že zdaj, po novem pa se pravilo nanaša tudi na mehanike, maserje, športne direktorje in drugo spremljevalno osebje.

Kot je menedžer moštva John Lelangue povedal za belgijski časnik Het Nieuwsblad, pravilo ni nič posebnega, saj velja v številnih podjetjih. "To je ena od zakonitosti skupnega življenja. Večina osebja meni, da gre za dobro idejo," je dodal. "Ostajamo prijateljska ekipa, s tem, da se bomo zdaj izognili alkoholu. Tudi skupinsko pitje kave je lahko prijetno," je prepričan.

V ekipi so zanikali, da bi bila odločitev povezana z incidentom, ki se je zgodil konec lanskega leta, ko so ekipnega trenerja Kevina De Weerta zaradi alkohola predčasno poslali domov. Zaradi spodrsljaja je bil kaznovan z enomesečnim suspenzom.  

Kdor bo v ekipi Lotto-Soudal pravila kršil, ne bo samodejno izločen iz ekipe, bo pa to zmanjšalo njegove možnosti za podaljšanje pogodbe.

Ne spreglejte