Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 7. 2022,
17.48

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,48

5

Natisni članek

bolezen rak Tour de France Tour de France Dirka po Franciji Urška Žigart Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Petek, 8. 7. 2022, 17.48

1 leto, 9 mesecev

Velika poteza Tadeja Pogačarja: ustanovil fundacijo za pomoč pri raziskavah raka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,48

5

Tadej Pogačar | Tako je Tadej Pogačar v boju z Jonasom Vingegaardom osvojil sedmo etapo na La Planche des Belles Filles. | Foto Guliverimage

Tako je Tadej Pogačar v boju z Jonasom Vingegaardom osvojil sedmo etapo na La Planche des Belles Filles.

Foto: Guliverimage

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar kljub 23 letom premika meje mogočega. Na kolesu blesti in je na dobri poti do tretjega zaporednega naslova na Dirki po Franciji. A ni le šampion, ampak človek z velikim srcem. Skupaj z zaročenko Urško Žigart in podporniki sta namreč ustanovila fundacijo za pomoč pri raziskavah raka. In v ta namen je v sedmi etapi, ki jo je osvojil, nosil prav posebne kolesarske čevlje.

Tadej Pogačar
Sportal Mojstrovina Tadeja Pogačarja ob koncu, odličen tudi poškodovani Roglič

Ko je Tadej Pogačar pred začetkom sedme etape z znamenitim vzponom na La Planche des Belles Filles obul drugačne kolesarske čevlje, kot smo vajeni, so se začela porajati vprašanja o namenu. Slovenski kolesarski zvezdnik je vsem dal vedeti, da bo svojo namero sporočil po koncu etape, na kateri si je želel kot prvi prečkati ciljno črto.

Na čevlju se je videla pentljica, ki osvešča o raku. In na koncu se je izkazalo, da so čevlji povezani s to zahrbtno boleznijo. Mama njegove zaročenke Urške Žigart je nedavno umrla ravno zaradi te bolezni, o čemer se je razgovorila v Sportalovem intervjuju z našo novinarko Alenko Teran Košir.

Urška Žigart in Tadej Pogačar sta ustanovila fundacijo za pomoč pri raziskavah raka. | Foto: Osebni arhiv Urške Žigart Urška Žigart in Tadej Pogačar sta ustanovila fundacijo za pomoč pri raziskavah raka. Foto: Osebni arhiv Urške Žigart

Zdaj sta s Tadejem storila korak naprej. Ustanovila sta fundacijo za pomoč pri raziskavah raka in s tem pokazala veliko srce, saj bosta na ta način pomagala družbi.

Pogačar služi milijone, a ostaja isti Tadej, kot so ga vajeni že od otroštva. Skromen, hvaležen … In tudi zaradi tega se je že lani odločil, da ustanovi Pogi Team, s katero pomaga mlajšim slovenskim kolesarjem, ki si odpirajo vrata v njegov svet.

In kdo je Pogiju poslikal kolesarske čevlje? Pogačarjev moštveni kolega George Bennett je v intervjuju za Sportal povedal, da je njegovo dekle Caitlin Fielder mojstrica v tem. In prav ona je Pogačarju poslikala kolesarske čevlje, s katerimi je kolesaril v sedmi etapi Dirke po Franciji.

Primož Roglič
Sportal Roglič hendikepiran: Nisem tu, da bom jokal. Boril se bom.
Ne spreglejte