Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 2. 2009,
17.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 7. 2. 2009, 17.59

8 let

Voeckler slekel Kocjanu majico vodilnega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Franciji se je s 4. etapo nadaljevala kolesarska dirka Etoile de Besseges. Etapni zmagovalec je postal Bjorn Leukemans medtem, ko je Francoz Voeckler slekel Jureta Kocjana.

V današnji 153 kilometrov dolgi etapi so imeli kolesarji na sporedu dva gorska cilja. Cote de Barjac je bil na sporedu že na tridesetem kilometru, medtem ko je bil vzpon Saint Quentin la Poterie na sporedu na 88. kilometru.

Do vrha vzpona je skupino devetnajstih ubežnikov, ki so pobegnili na štiridesetem kilometru, uspelo uloviti le še Kocjanu, Trofimovu in Voecklerju. Kocjan kot vodilni v skupnem seštevku dirke ni imel ob sebi niti enega pomočnika, tako da ga je v nadaljevanju etape čakala zahtevna naloga.

Sledili so nešteti poskusi pobega in le vprašanje časa je bilo, kdaj bo Kocjanu pobegnila manjša skupina kolesarjev. Triindvajset kilometrov do cilja je uspel pobeg Bjornu Leukemansu (Vacansoleil) in Sandyju Casarju (Francaise des Jeux). Nekaj kilometrov kasneje se je ubežnikoma pridružil še Thomas Voeckler (Bbox Bouygues Telecom). Kocjanu so v ozadju na pomoč priskočili Geschke, Timmer in Hivert (vsi Skil-Shimano), a ubežne trojice niso mogli uloviti.

V zaključku etape je osem kilometrov do cilja napadel Voeckler. Sledil mu je lahko le Leukemans. Slednja sta nato složno kolesarila vse do cilja. Etapna zmaga je pripadla Leukemansu, medtem ko je Voeckler oblekel majico vodilnega. Jure Kocjan je bil po cilju nekoliko razočaran. ''Zahtevna etapa je za menoj. Kmalu je pobegnila velika skupina kolesarjev, do katere smo se uspeli preseliti le še Voeckler, Trofimov in jaz. Sledilo je najtežjih petdeset kilometrov v moji karieri. Vsi so mi poskušali pobegniti in brez ekipe nisem imel niti najmanjših možnosti, da bi odbil vse napade. Vseeno mislim, da sem si priboril drugo mesto v skupnem seštevku,'' je bil Kocjanov prvi komentar za Sportal po prihodu v cilj.

Jutri bo na sporedu zadnja 145 kilometrov dolga etapa. V njej bodo kolesarji ekipe Bbox Bouygues Telecom kontrolirali tempo glavnine. Za Kocjana, ki je na drugem mestu v skupnem seštevku bo etapa veliko lažja kot današnja, ko je moral sam braniti majico vodilnega. V bistvu je odlično opravil svoje delo in glede na šprinterske sposobnosti, ki jih ima lahko zagotovo zadrži drugo mesto v skupnem seštevku.

Ne spreglejte