Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 6. 2012,
17.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 7. 6. 2012, 17.26

8 let

Wiggins deklasiral tekmece, Brajkovič 16.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Britanec Bradley Wiggins je zmagovalec 4. etape 64. kolesarske dirke Criterium du Dauphine (2.WT). V posamičnem kronometru sta 2. in 3. mesto zasedla Tony Martin in Michael Rogers.

Wiggins je aktualnega svetovnega prvaka v tej disciplini Tonya Martina premagal za 34 sekund in nekdanjega trikratnega svetovnega prvaka v tej disciplini in moštvenega kolega Michaela Rogersa za minuto in 11 sekund. Vsekakor razlike glede na dejstvo, da je bil na sporedu skoraj 54 kilometrov dolg kronometer, niso presenetljive.

Presenetljivo dobro so na kronometru nastopili Wilco Kelderman, Sylvain Chavanel in Luis Leon Sanchez. Povsem pričakovan je zaostanek Cadela Evansa in Janija Brajkoviča, medtem ko so nekoliko razočarali Richie Porte, Bert Grabsch, Denis Menčov in Juan Jose Cobo. V oči bode tudi zelo slab nastop Luksemburžana Andya Schlecka, ki je za Wigginsom zaostal skoraj 11 minut in zasedel 164. mesto. A k temu je veliko pripomogel padec na dvanajstem kilometru. Sicer je Schleck takoj nadaljeval z nastopom, a na vetrovni trasi ni želel več tvegati novega padca in morebitne poškodbe.

''Trasa mi je več kot odgovarjala. Pihal je močan veter, kar mi je tudi ustrezalo. Vse življenje sem treniral za današnji dan. Ne zgodi se pogosto, da imaš priložnost premagati svetovnega prvaka. To mi pomeni še več, kot to, da sem premagal Cadela Evansa. Ne vem, ali je bil slednji osredotočen na svoj nastop, ali je imel dovolj pijače, ali je imel dobre noge ali ne? Tudi, ko sem ga opazil pred seboj, sem ostal osredotočen le na svoj nastop. Že lani sem Evansa premagal na tej dirki, a sem prepričan, da bo še stopnjeval svojo pripravljenost do Toura. Zaenkrat smo na Dauphineju in Tour je nekaj povsem drugega. Rad bi ponovno dobil to dirko, saj imam ob sebi odlično ekipo. Fantje so že večkrat dokazali, da mi lahko vseskozi stojijo ob strani. Vseeno so pred nami še tri zahtevne etape,'' je po zmagi v cilju razpredal Wiggins, ki je traso kronometra premagal s povprečno hitrostjo 50.79 kilometra na uro.

Kristijan Koren danes ni smel nastopiti na vso moč, saj je moral po 'ukazu' vodstva ekipe hraniti moči za petkovo 5. etapo. ''Na polno lahko odpeljem le 15 kilometrov kronometra. Vodstvo ekipe namreč od mene pričakuje pobeg v 5., oz. dober nastop v naslednjih treh etapah,'' je že pred startom kronometra za Sportal povedal Kristijan Koren. ''Kljub temu, da sem prvič nastopil na tako dolgem kronometru, je zaradi vetra hitro minil. Imel sem dober občutek, saj sem tempo navil le tako visoko kot na treningu,'' je po nastopu dodal Koren. Po pričakovanjih je minil tudi nastop Božiča, ki je za Wigginsom zaostal 7 minut.

Ne spreglejte