NATISNI PISAVA

Jagodnik: Brez Olimpije ni slovenske košarke

Avtor: Martin Pavčnik

Ljubljana - Zimzeleni Goran Jagodnik zavrača misli o upokojitvi. Pod koši bo vztrajal, vseeno pa ne ve, kakšne barve bo njegov dres.

Matjaž Smodiš in Goran Jagodnik. Prvi resno razmišlja o upokojitvi, slednji vztraja pod koši Matjaž Smodiš in Goran Jagodnik. Prvi resno razmišlja o upokojitvi, slednji vztraja pod koši Pin It

Lani je doživljal drugo pomlad in postal ljubljenec nabito polnih Stožic. Minulo sezono pa bi verjetno najraje hitro pozabil, saj jo je zaznamovala hudo poškodba, po kateri se je sicer vrnil pod koše, a ne v pravi in želeni formi ter kondiciji. Verjetno je tudi zaradi tega še toliko bolj odločen ostati med aktivnimi košarkarji, saj dolge kariere pač ne želi skleniti na takšen način. "Sezona je bila, kakršna je pač bila. Vesel sem, da sem se vrnil. A časa se ne da prehitevati. Po tako dolgi odsotnosti je seveda logično, da nisem ujel želene ravni. No, krati pa vem, da ne štejem ravno 20 let. Toda volja ni usahnila. Rad bi še igral. Igral bom! Igral bom, dokler bom še dohajal mlajše fante. Leto, dve ali tri. Ne vem. Vsekakor pa se bom pripravil na novo sezono," razmišlja zdaj 38-letni Primorec, ki je v zadnjih dveh sezonah nosil dres in tudi kapetanski trak Uniona Olimpije. S slednjo bi nadvse rad podaljšal sodelovanje, a v tem trenutku niti nima pravega sogovornika.

"S težkim srcem spremljam dogajanje pri Olimpiji. Naj mi košarkarski delavci v državi ne zamerijo, a zavedati se moramo, da brez Olimpije ni slovenske košarke. Ko je močna, so močni tudi drugi, saj se želijo kosati z njo. Prav zato upam, da se bo klub postavil na noge," razmišlja veteran pod koši in ne skriva, da bodo imeli Ljubljančani ob morebitni ponudbi prav gotovo prednost pred ostalimi snubci. "Klub mora najprej znova dobiti direktorja, nato pa bomo videli, kako in kaj. Vsekakor sem pripravljen ostati v Ljubljani. To je moja največja klubska želja," še dodaja dosedanji kapetan zeleno-belih iz Stožic, ki je velik pečat pustil tudi v slovenski reprezentanci. Skupaj z Jako Lakovičem zaseda celo prvo mesto večne lestvice po številu nastopov. Zbral jih je 75. Zdi se, da bo ostalo pri tem. A "Jagoda" ni povsem prepričan o tem … "Če bi me vprašali, kaj želim, bi dejal, da bi branil slovenske barve na domačem EP 2013. Vprašanje je, ali je to realno. S selektorjem sva letos govorila dvakrat, a ne o podrobnostih," razmišlja Jagodnik.

Foto: Vid Ponikvar
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
EuroBasket skozi Sportalove zgodbe

Ste že pozabili, kaj se je dogajalo na EuroBasketu? Ponujamo vam nepozaben sprehod skozi drevored najzanimivejših Sportalovih zgodb.

Anketa

Kateri je za vas naj nogometni zimski prestop na Slovenskem?

Okna Priba

PVC in ALU okna ter vrata iz visokokavostnih materialov! Preverite!

Želite pridobiti nova znanja?

Takšna, ki bodo uporabna pri gradnji uspešne kariere? Pridite na informativne dneve Biotehniške fakultete!

Zimske počitnice že za 36,00 EUR

Od 13. do 28. 2. preživite počitnice na obali, v Hotelih Bernardin. Otroci do 12. leta brezplačno!

oglasno sporočilo