NATISNI PISAVA

"Javni poziv" Matjaža Smodiša iz Čateških toplic novomeški Krki

Smodiš: Mislim, da je kariera zaključena, a …

Avtor: Jaka Lopatič

Čatež ob Savi - Nekaj medijev je v preteklih mesecih zaključevalo kariero Matjaža Smodiša. In ravno takšna pisanja motivirajo enega najboljših slovenskih košarkarjev, da še ni povsem dokončno rekel: kariere je konec.

Zadnjo sezono je Matjaž igral za Cedevito, vendar tudi pri hrvaškemu klubu, ki si je zagotovil vstopnico za evroligo, ni mogel obiti poškodbam. Tik pred zaključnim turnirjem najboljše četverice lige ABA si je namreč poškodoval stopalo in od takrat ni več stopil na parket v dresu zagrebškega kluba.

Kariero želi nadaljevati v Krki. Kariero želi nadaljevati v Krki.

Poškodbe so ga nenehno bremenile zadnja leta, zaradi česar ni mogel več igrati na takšni ravni, kot je sam želel in kot smo ga bili vajeni – še posebej v dresu moskovskega CSKA in Virtusa iz Bologne, s katerima je trikrat osvojil elitno evroligo. Čeprav zdravstveno stanje za igranje košarke ni na želeni ravni, pa glava še vedno razmišlja, da bi morda le lahko še kdaj zaigral.

"Mislim, da je s koncem sezone pri Cedeviti zaključena moja športna kariera. Mogoče se bo čez mesec, dva ali tri pojavila želja, da bi se vnovič aktiviral. Veliko jih je bilo prepričanih, da bom zaključil kariero in da določene stvari vedo. Mogoče so me ravno te izjave spodbodle, da bi še nadaljeval s kariero. Res je, da je fizično stanje slabo. Z nikomer se ne pogovarjam sedaj. Želja je, da bi kariero na tak ali drugačen način nadaljeval v novomeški Krki, a tudi z njimi nimam kontakta. Verjamem, da bo prišlo do kontakta, ko se bo sezona začela," je iz Čateških toplic nekako podal uraden poziv Novomeščanom, da bi v svoj pogon vključili enega največjih slovenskih košarkarjev vseh časov, ki je pustil velik med drugim tudi v novomeškem klubu.

Preberite še:

Smodiš vendarle brez 'bolniške'

Matjaž Smodiš je potrdil, da nedavna poškodba kolena ni hujše narave, tako da svoje Cedevite v ključnem delu sezone ne bo prisiljen pustiti na cedilu.

Foto: Marko Povše

Ključne besede: Matjaž Smodiš

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
EuroBasket skozi Sportalove zgodbe

Ste že pozabili, kaj se je dogajalo na EuroBasketu? Ponujamo vam nepozaben sprehod skozi drevored najzanimivejših Sportalovih zgodb.

Anketa

Kdo bo zmagovalec državnega prvenstva v hokeju na ledu?

Brezplačno računovodstvo in bilanca

Izberite svoj računovodski paket in izkoristite 1 mesec brezplačnega vodenja! Računovodstvo Ambicij

Odkrivaj Slovenijo, kam čez vikend?

Vse na enem mestu, ideje za vikend izlete, nasveti, reportaže in nagrade. Omogoča: MasterCard

Streha za ljudi, ki so radi brez skrbi!

Edina streha, ki kljubuje vetru, toči, snegu in ledu. Vrhunski strešniki Gerard sedaj kar -15 %!

oglasno sporočilo Zagotavlja