NATISNI PISAVA

Skrajni čas za čisto vino EP 2013

Avtor: Martin Pavčnik

Ljubljana - Po organizacijsko uspešno izpeljanem evropskem prvenstvu za mlajše člane naj bi pri Košarkarski zvezi Slovenije v kratkem položili tudi karte za EuroBasket 2013.

Pin It

Pohvale predstavnikov krovne mednarodne organizacije in zadovoljno ocenjevanje domačih organizatorjev sicer pogosto sodijo v folkloro raznoraznih prvenstev in mednarodnih tekmovanj. A v primeru evropskega prvenstva za mlajše člane do 20 let, ki je se je z nedeljskim finalom in zmagoslavjem Litovcev končalo v Stožicah, je takšna drža povsem upravičena. Slovenski gostitelji so namreč izpolnitev zahtevanih kriterijev nadgradili z učinkovito implementacijo različnih organizacijskih prijemov in odmevnost dogodka povečevali z obsežno oglaševalsko akcijo, ki se je v dobršni meri naslonila tudi na nove informacijske platforme ter na ta način na bolj neposreden način prišla do svojih naslovnikov. Jasno je sicer, da bi bila končna slika še precej lepša, če bi jo z bojem za kolajne popestrila domača reprezentanca pod vodstvom Zmaga Sagadina, toda uspešnost izbrane vrste gostitelja vendarle vsaj neposredno ne vpliva na oceno kakovosti izvedbe. Slednja je bila v Kranjski Gori, Domžalah in Ljubljani na več kot zadovoljivi ravni, kar je ob slovesu od prestolnice poudarila tudi predstavnica Fiba Europe Monika Puchner. V skorajda isti sapi pa je tekmovanje mlajših članov povezala tudi s članskim prvenstvom 2013.

Kot na dlani je, da EuroBasket na organizacijski ravni predstavlja neprimerno večji zalogaj, za nameček pa kljub ''generalki'' pravega izobraževalno-izkustvenega poligona ni, domačih košarkarskih delavcev z ustreznimi izkušnjami na tem področju pa prav tako ne mrgoli. A dobrih trinajst mesecev pred začetkom izjemno odmevnega dogodka bolj kot ugibanja o organizacijskem preskoku, na katerega naj bi bili pri KZS dobro pripravljeni, v oči bodejo prerekanja o plačilu kotizacije in pa predvsem dvoranska problematika. Da je bila le-ta zapletena decembra leta 2010, ko je Fiba Europe Sloveniji kot edini kandidatki zaupala organizacijo evropskega prvenstva, je povsem razumljivo. Precej večjo stopnjo nenavadnosti pa gre pripisati infrastrukturnim vprašajem dobro leto pred začetkom prvenstva. Vsaj uradno sta namreč zanesljiva gostitelja uvodnega dela prvenstva še vedno le Jesenice in Koper (z obljubljenima obnovama dvoran), medtem ko pa je na vzhodnem delu Novo mesto tudi uradno že zgodovina projekta, Ptuja pa doslej odgovorni še niso prečrtali. Še več, dobre tri tedne po izteku že tako krepko podaljšanega zadnjega roka za predložitev gradbenega dovoljenja in zagotovila o pokriti finančni konstrukciji, pri čemer so bili v najstarejšem mestu le polovično uspešni, se ptujskega primera ''ne komentira''.

Tudi direktor EP 2013 Aleš Križnar ob zaključnih bojih prvenstva mlajših članov ptujskega dosjeja ni želel odpirati. Na končni novinarsko konferenci se je tako izognil vprašanju o dvoranah za EuroBasket 2013, saj bi ta razprava načela medijsko pozornost EP U-20. Vseeno pa je zagotovil, da bodo uradna pojasnila sledila v kratkem. Na ta način je vsaj med vrsticami potrdil, da se za kuliso navideznega ''nespremenjenega položaja'' vendarle razpleta dvoranski klopčič. Pri KZS naj bi tako že razpolagali s stališčem resornega ministrstva, ki vpliva tudi na razdelitev evropskih sredstev, kar naj bi bila tudi podlaga za dokončno slovo Ptuja. V zakulisju pa naj bi po pogajanjih s kandidati za nadomestna prizorišča tudi že razpolagali s skorajda dokončnim rezervnim načrtom. Zato je pravzaprav le vprašanje časa, kdaj si bodo odgovorni pred očmi javnosti natočili čistega vina in razkrili dvoranske karte.

Preberite še

Slovenija sedma, naslov prvaka v Litvo

Slovenski košarkarji so na EP do 20 let po zmagi nad Grki osvojila sedmo mesto. Za evropski naslov so se v Stožicah pomerili košarkarji Litve in Francije. Za eno točko so zmagali Litovci.

Prepelič v peterki prvenstva

Kapetan slovenske reprezentance mlajših članov Klemen Prepelič je bil izbran v idealno peterko nedavno končanega evropskega prvenstva.

Foto: Sportida
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
EuroBasket skozi Sportalove zgodbe

Ste že pozabili, kaj se je dogajalo na EuroBasketu? Ponujamo vam nepozaben sprehod skozi drevored najzanimivejših Sportalovih zgodb.

Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Totalna odprodaja vozil Kia letnik 2015

Izkoristite odprodajo s popusti do 7.100 EUR ali v Kia outletu izberite eno od malo rabljenih vozil!

Zimske počitnice že za 36,00 EUR

Od 13. do 28. 2. preživite počitnice na obali, v Hotelih Bernardin. Otroci do 12. leta brezplačno!

Delikomat: najem kavnega aparata

Uživajte v najboljši kavi tudi na delovnem mestu. Popolnoma avtomatično. Oglejte si ponudbo!

oglasno sporočilo