NATISNI PISAVA

Zupan tokrat kot prvak in gostitelj

Avtor: Martin Pavčnik

Kranjska Gora - Med vsemi slovenskimi košarkarskimi reprezentanti, ki se te dni pod vodstvom selektorja Božidarja Maljkovića znojijo v Kranjski Gori, se najbolj domače nedvomno počuti Miha Zupan.

''Kranjska Gora je moj dom, zato sem vselej vesel poti v ta kraj. Navdušuje pa me tudi snidenje z reprezentančnimi prijatelji. Je že res, da letos nimamo uradne tekme, a po drugi strani se pripravljamo na EuroBasket 2013,'' se je začetka letošnje reprezentančne akcije s treningi v dvorani Vitranc, le nekaj streljajev od Železničarskega doma, za katerega skrbi njegova družina, razveselil Miha Zupan. V reprezentanci je tokrat celo tretji najstarejši, po stažu oziroma številu reprezentančnih nastopov četrti, a med vsemi edini aktualni evropski prvak. V začetku meseca je namreč skupaj s soigralci iz reprezentance gluhih osvojil zlato na EP v Turčiji. ''Z velikim veseljem sem se vrnil v reprezentanco gluhih. Čutim, da gluhim košarkarjem moja prisotnost veliko pomeni. Veselje je vedno iskreno in se dotakne tudi mene. Igram s srcem. V čast si štejem, da sem ekipi pomagal do zlata. Osnovni cilj je bila sicer uvrstitev na olimpijske igre gluhih. A ko se je ponudila priložnost za kolajno, smo jo povsem neobremenjeno zagrabili z obema rokama. Mnoge smo presenetili, predvsem s preobratom v odločilnih trenutkih. Veselje je bilo nepopisno. Prava pika na i odličnemu vzdušju,'' pripoveduje 29-letni krilni center.

Nekoliko manj zadovoljen pa je nekdanji član Olimpije in Slovana z zadnjo klubsko sezono. Trener Spartaka Jure Zdovc je sicer vseskozi hvalil Zupanovo borbenost, a ob pravilu, ki v domačem prvenstvu v ospredje potiska ruske košarkarje, ter ostrem evropskem tempu nikakor ni našel pravega igralskega ritma. ''Namenjena mi je bila nekoliko drugačna vloga kot v preteklosti. Kot profesionalec sem jo seveda sprejel, se trudil po najboljših močeh in pokazal nekaj dobrih iger, vseeno pa sam pri sebi vem, da nisem pokazal vsega, kar znam in zmorem,'' pravi 205 cm visoki košarkar, ki sicer pustil soliden vtis, a si vseeno ni prislužil nove ponudbe vse bogatejšega kluba iz St. Petersburga. Tako se je znova znašel na seznamu prostih košarkarjev, zato med reprezentančno akcijo čuti nekaj negotovosti, a po drugi strani tudi nemalo dodatnega motiva. ''V Evropi je kriza, trg je nekoliko nenavaden in negotov. Kljub vsemu pričakujem ustrezno ponudbo. Doslej pravih oziroma konkretnih pogovorov še ni bilo,'' še dodaja prvi gluhi košarkar, ki je zaigral v evroligi.

Preberite še:

Maljković: Prosim, bodimo realni

Čeprav se bo v prihodnjih treh tednih selektor slovenske reprezentance Božidar Maljković posvečal razpoložljivim košarkarjem, pa ne skriva, da veliko razmišlja tudi o manjkajočih adutih.

Nachbar in Vidmar soigralca v Istanbulu?

Dva pomembna člana slovenske reprezentance, Boštjan Nachbar in Gašper Vidmar, sta na zbor prišla brez kluba, a utegneta podpisati še ta teden. Bosta soigralca v Bešiktašu?

Nash Dragiću prepustil omarico

Goran Dragić se bo čez približno dva tedna odpravil v Los Angeles in se tam pripravljal na svojo peto sezono v severnoameriški poklicni ligi NBA.

Foto: Vid Ponikvar
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
EuroBasket skozi Sportalove zgodbe

Ste že pozabili, kaj se je dogajalo na EuroBasketu? Ponujamo vam nepozaben sprehod skozi drevored najzanimivejših Sportalovih zgodb.

Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Zimske počitnice že za 36,00 EUR

Od 13. do 28. 2. preživite počitnice na obali, v Hotelih Bernardin. Otroci do 12. leta brezplačno!

Davčne blagajne so tu!

Še vedno nimate davčne blagajne? Nudimo vam celovito rešitev za davčne blagajne: Birokrat POS že od 99 EUR!

Naroči revijo Računalniške novice!

21 številk + odlični IT izdelki za samo 33,50€.

oglasno sporočilo