NATISNI PISAVA

Dragić: Cigareta? Ne, hvala

Avtor: Luka Šefic

Ljubljana - Preden se je Goran Dragić vrnil v ligo NBA, nam je v nevsakdanjem intervjuju zaupal, da ne mara cigaret, da ne kupuje krem za sončenje in da bruha na prvih treningih.

V svetu so slovenski košarkarji že desetletja izredno cenjeni. V nekdanji skupni državi, ki je imela v številnih reprezentančnih generacijah prvovrstne igralce, so slovenski košarkarji igrali pomembne vloge. Nekateri so svoje mojstrstvo unovčili tudi v tujini in bili del uspešnih evropskih zgodb. Veliko pa je takih, ki so si sloves legend priigrali kar v ožjih domačih regijah. V zadnjem času brez Slovencev ne gre tudi onkraj velike luže, v ligi NBA, ki je ne glede na to, da je vrzel med Evropo in Severno Ameriko vse manjša, še vedno epicenter svetovne košarke. Nezaupljive trenerje iz najboljše lige na svetu sta na Slovenijo opozorila Beno Udrih in Rašo Nesterović, ki sta pri moštvu San Antonio Spurs odigrala pomembni vlogi pri naskoku na sam vrh lige, toda tako atraktivnega in pomembnega, kot je Goran Dragić, še ni bilo. Gogi ni eno izmed najbolj opevanih imen samo v Sloveniji, ampak po novem tudi v Združenih državah Amerike.

Deček, ki se je košarkarskih spretnosti učil pred blokom, v jami na Iliriji in še kje v Šiški, kjer se je moral vsak dan dokazovati grčastim legendam, kot so Šipič, Lapuh, Musič, Juvan, Haramina, Meden in drugi, je bil v pretekli sezoni tudi igralec tedna zahodne konference. Sezono je pri Houston Rockets končal z dobrimi 11 točkami in 5 podajami na tekmo. Vrnitev v Arizono, kjer je preživel uvodni dve sezoni, in podpis dolgoročne pogodbe, si je enostavno prigaral, tudi zato ker je moral pred odhodom v ligo NBA odkupiti pogodbo pri Caji Laboral, kar ga je stalo 1,5 milijona dolarjev. Najpomembneje pa je, da je 27-letni Ljubljančan v očeh lastnika in trenerja prvi organizator igre in naslednik velikega čarodeja Steva Nasha. Igralec, okoli katerega bodo gradili prihodnost Phoenix Suns.

"Vesel sem, da sem se vrnil domov, saj imam v Phoenixu stanovanje in bratranca ter obilico lepih spominov na igranje s Stevom Nashom in Shaquilom O'Nealom, ki je pravi zabavljač. Velikokrat sva po treningih s Stevom, ki ga kličem tudi Stevo, žonglirala z nogometno žogo in streljala na namišljena nogometna vrata. Shaq je bil tako zvedav, da se nama je pridružil, in na koncu sva ga postavila v vrata. Kupil si je celo prave vratarske rokavice in postal najboljši vratar na svetu," nasmejano pove Gogi, ki je to poletje prek Jasmina Hukića spoznal tudi vratarja slovenske nogometne reprezentance, Samirja Handanovića - Sarmo. Po podpisu 34-milijonske pogodbe je resno začel razmišljati tudi o naraščaju, saj sta z Majo že tri leta nerazdružljiv par. Pred kratkim sta začela tudi z gradnjo hiše na obrobju Ljubljane. V spodnjem videu si oglejte, kaj je še povedal Gogi Dragić, preden se je podal na individualne treninge k nekdanjemu komandosu Navy Seals.

Preberite še:

Nash Dragiću prepustil omarico

Goran Dragić se bo čez približno dva tedna odpravil v Los Angeles in se tam pripravljal na svojo peto sezono v severnoameriški poklicni ligi NBA.

Dragić: Prišel sem domov (video)

Po odlični sezoni v dresu Houstona je Goran Dragić postal poleti vroča žemljica na tržnici. Najbolj so si ga želeli v bivšem klubu Phoenixu, ki vidijo v slovenskem košarkarju pravega vodjo.

Dragiću za nov začetek št. 1

Slovenski reprezentant Goran Dragić, ki se je v poletnem prestopnem roku vrnil v Phoenix, bo v novo sezono vstopil kot številka ena. Dobesedno.

Dragić za 34 milijonov nazaj v Phoenix

Malo pred polnočjo po lokalnem času so se Phoenix Suns dogovorili za štiriletno pogodbo s slovenskim organizatorjem igre Goranom Dragićem. Zaslužil naj bi 34 milijonov ameriških dolarjev.

Foto: Bor Slana
Video: Klemen Aber in Rok Tajnikar

Ključne besede: Goran Dragić, Koseze, Phoenix, naraščaj

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
EuroBasket skozi Sportalove zgodbe

Ste že pozabili, kaj se je dogajalo na EuroBasketu? Ponujamo vam nepozaben sprehod skozi drevored najzanimivejših Sportalovih zgodb.

Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Davčne blagajne so tu!

Še vedno nimate davčne blagajne? Nudimo vam celovito rešitev za davčne blagajne: Birokrat POS že od 99 EUR!

Pridi smučat na Golte!

Družinske zimske počitnice, otrok biva brezplačno. Pravo zimsko doživetje.

Informativni dan Univerze v Novi Gorici

Petek 12. in sobota 13.2.2016. Preveri ponudbo in novosti 2016/17.

oglasno sporočilo