NATISNI PISAVA

Real Madrid zvabil nadarjenega Slovenca

Avtor: Jaka Lopatič

London - Sloviti španski klub Real Madrid je pod svoje okrilje vzel vsega 13-letnega slovenskega košarkarja Luko Dončića, sina znanega nekdanjega košarkarja Saše Dončića.

Pin It

Že meseca februarja je Luka Dončić navdušil v mini taboru v Španiji in pokazal svoj talent onkraj naših meja. Nazadnje je igral v dresu Uniona Olimpije in bil glavni akter v svoji generaciji, kar pa povsem jasno ni ostalo skrito uglednim klubom. "Že takrat smo nekako vedeli, da bo odšel v Madrid. Želeli smo, da Luka vidi, kam gre. Luka je samostojen, bil je sam en teden v Madridu in je pokazal, da mu ne bo hudega. Ga pa čaka v prihodnosti več prilagajanja, vendar bo kakovostno treniral," je sprva o sinovem odhodu v znameniti madridski klub dejal oče Saša Dončić.

Pin It

S klubom so podpisali petletno pogodbo, torej do osemnajstega leta starosti, nato pa se bo Luka lahko že sam odločil, kje bo nadaljeval kariero. "Vse bo poskrbljeno zanj v Madridu. Pogoji za delo bodo izjemni, hodil bo tam v šolo, kar bo super. Moram povedati, da je bila to želja Luke, da odide v Madrid. Veliko smo se pogovarjali z njim o tej odločitvi. Že sedaj se zaveda, kam gre. Z mamo sva zelo ponosna nanj," veselo razlaga Dončić.

Luka je vedno spremljal svojega očeta na tekmah. Luka je vedno spremljal svojega očeta na tekmah. Pin It

Nikdar v zgodovini še ni šel kdo od nadarjenih slovenskih košarkarjev tako zgodaj v tujino. Pogoji za delo so razumljivo v tujini boljši kot pri nas, zato je razumeti odločitev Luke, čeprav je verjetno tudi pri Olimpiji dobro treniral. "Vsak bi šel v ta klub, če bi dobil priložnost. Lažje je v Sloveniji dobiti sedmico kot dobiti priložnost v Real Madridu," pa je za Sportal še dejal Lukov oče in nekdanji košarkar Olimpije.

Preberite še:

Thompson zapušča Olimpijo

Ameriški košarkar Deon Thompson se želi preizkusiti v ligi NBA in bo zato počakal na morebitno možnost odhoda onstran luže. Pri Olimpiji ga ne bodo čakali.

Prepelič in Omić še ta teden v Olimpiji

Nadarjena slovenska košarkarja Klemen Prepelič in Alen Omić sta tik pred vrati Uniona Olimpije. Ta teden bosta verjetno oba tudi podpisala pogodbi z ljubljanskim klubom.

Foto: Vid Ponikvar, facebook.com
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
EuroBasket skozi Sportalove zgodbe

Ste že pozabili, kaj se je dogajalo na EuroBasketu? Ponujamo vam nepozaben sprehod skozi drevored najzanimivejših Sportalovih zgodb.

Anketa

Kdo je trenutno najboljši športnik zime?

Program Birokrat brezplačno

Brezplačna verzija omogoča tudi izdajo e-računov! Prava rešitev za fakturiranje in obračun potnih nalogov.

Kia - zmagovalna ponudba Australian open

Omejena količina vrhunskih vozil Kia kar do 6.600 EUR ceneje! Ponudba velja do konca turnirja AO.

Novost - Skladko.com!

Brez dlake na jeziku o nafti in švicarskem franku! Ne zamudite brezplačni dogodek, v torek, 3.2.2015 ob 18h v Ljubljani.

oglasno sporočilo Zagotavlja