Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 4. 2009,
7.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 21. 4. 2009, 7.51

8 let

Allen rešil Boston, trojni dvojček Ronda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Bostona so izenačili izid v zmagah v prvem krogu končnice lige NBA proti Chicagu, potem ko je Ray Allen dve sekundi pred koncem zadel zmagovito trojko. Tony Parker se je poigral z Dallasom.

Semafor je v Bostonu na koncu pokazal rezultat 118:115 za Boston, ki je prednost domačega parketa izkoristil s polovičnim izkupičkom. Prvič sta se moštvi v tokratni končnici srečali v soboto, ko so po podaljšku slavili Biki. Tudi tokrat je dišalo po presenečenju. Branilec Chicaga Ben Gordon je imel zvezdniške trenutke, saj je v koš tekmecev nasul 42 točk, kar je njegov najboljši dosežek v končnicah. Njegov je bil tudi koš, s katerim je Chicago le 12 sekund pred koncem izenačil.

A v spopadu dveh branilcev je kot zmagovalec izšel Allen, ki je v statistiko tekme vpisal 30 točk, vključno z odločilno trojko, ko je prestregel podajo Rajona Ronda. V dresu Keltov je Glen Davis dodal 26 točk, Rondo pa je vknjižil 16 podaj, odbitih žog je pod obroči v skoku prestregel 12, dosegel pa je tudi 19 točk. Tretja tekma bo v Chicagu, moštvi pa sta izenačeni na 1:1. Košarkarji Bostona, branilci naslova, so v končnico vstopili kot drugo moštvo rednega dela prvenstva v vzhodni konferenci, medtem ko je Chicago vstopnico za "play-off" ujel s sedmim mestom.

V zahodnem delu lige je doma z visoko razliko zmago slavilo moštvo San Antonio Spurs, ki je v drugem dvoboju konferenčnega četrtfinala premagalo Dallas Mavericks s 105:84 in se maščevalo za sobotni ponižujoč poraz na domačem parketu. Razigran je bil Francoz Tony Parker, ki je za Ostroge nasul 38 točk, Dallas pa ni našel učinkovitega recepta za zaustavitev hitrega branilca, s čimer so se košarkarji Ostrog s pomembno zmago znova vrnili v sedlo. San Antonio bo v četrtek gostoval v Dallasu.


Liga NBA, 20. april

Vzhod: Boston : Chicago 118:115 /1:1/ Allen 30, Davis 26, Rondo 19, 16 podaj, 12 sk.; Gordon 42, Salmons 17

Zahod: San Antonio : Dallas 105:84 /1:1/ Parker 38, 8 podaj, Duncan 11 sk. in Gooden 13; Terry 16, Nowitzki in Kidd 14

Ne spreglejte