Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 8. 2018,
15.09

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,51

Natisni članek

Blake Griffin Detroit Pistons košarka

Petek, 3. 8. 2018, 15.09

5 let, 9 mesecev

Bitka za skrbništvo

Blake Griffin letno lažji za 2,5 milijona evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,51
Blake Griffin | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Košarkar Detroit Pistons Blake Griffin ne bije bitke le na košarkarskem parketu, temveč tudi v zasebnem življenju. Kot poročajo ameriški mediji, mu je vrhovno sodišče v Los Angelesu naložilo plačilo mesečne preživnine za svoja otroka v vrednosti dobrih 222 tisoč evrov.

Kot poroča Radar Online, se je 29-letni košarkar zapletel v tožbo z bivšo zaročenko Brynn Cameron. 208 centimetrov visoki košarkar Detroita bo tako na leto odštel več kot 2,5 milijona evrov za preživnino svojih dveh otrok. 2,5 milijona evrov znaša približno 9 odstotkov Griffinove letne plače, ki jo je sodišče ocenilo na dobrih 30 milijonov evrov. Griffin naj bi tako skrbel za plačilo obšolskih dejavnosti svojih otrok, nad katerima si z bivšo zaročenko delita skrbništvo. Cameronova se je februarja odločila za tožbo proti Grifinu, saj naj bi ta zanemarjal plačevanje obljubljene finančne podpore.

Griffin daleč največji zaslužkar v Detroitu

Petkratni udeleženec tekem vseh zvezd je v lanski sezoni za Detroit odigral 25 tekem in v povprečju dosegal 19,8 točke in 6,6 skoka. Griffin bo oktobra začel igranje devete sezone v ligi NBA. Januarja je ameriški košarkar prestopil iz ekipe Los Angeles Clippers k Detroit Pistons, kjer bo v petih letih zaslužil dobrih 147 milijonov evrov.

Blake Griffin bo letno lažji za 2,5 milijona evrov. | Foto: Getty Images Blake Griffin bo letno lažji za 2,5 milijona evrov. Foto: Getty Images

Za primerjavo, skoraj polovica njegovih soigralcev v Detroitu bo v enem letu zaslužila toliko, kot bo Griffin v enem letu odštel za preživnino svojih otrok. Poleg ameriškega krilnega centra bo v vrstah Detroita v naslednji sezoni največ zaslužil Andre Drummond, ki bo v enem letu prejel skoraj 22 milijonov evrov, sledi mu Reggie Jackson, ki bo v žep pospravil okoli 14,6 milijona evrov. Po do zdaj znanih podatkih bo v vrstah pistonsov najmanj zaslužil 21-letni Bruce Brown, ki bo v celotni sezoni prejel dobrih 700 tisoč evrov, prav toliko bo v dobrih treh mesecih za svoja otroka prispeval Griffin.

Dwayne Wade
Sportal Se Dwyane Wade res seli na Kitajsko?
Luka Dončić kolaž
Sportal Luka Dončić bo krst dočakal v Šanghaju
ameriška košarkarska reprezentanca
Sportal Ameriški zvezdniki prvič pod taktirko Popovicha

 

Ne spreglejte