Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
3. 11. 2010,
14.27

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 3. 11. 2010, 14.27

6 let, 7 mesecev

Brolih: Maribor si zasluži svetlo košarkarsko prihodnost

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Novinci v prvoligaški konkurenci, košarkarji KK Maribor Messer, še čakajo na prvo zmago. Primož Brolih verjame, da jo bodo kmalu dočakali in se podali v boj za ligo za prvaka.

Maribor je po dolgih letih vendarle dočakal košarkarskega prvoligaša. Zdaj v mestu ob Dravi čakajo na prvo zmago, dolgoročno pa na moštvo, ki se bo borilo za državni vrh in slovenske barve kakovostno branilo tudi v ligi NLB. "Zmago bomo kmalu dočakali. O tem sem prepričan. Znani pa so tudi načrti za prihodnost. Maribor je drugo največje slovensko mesto in si zasluži vidnejšo košarkarsko vlogo. Zasluži si svetlejšo prihodnost," je prepričan izkušeni Primož Borlih, statistično gledano najboljši košarkar tretjega kroga DP, ki pa se kakovostne individualne predstave ni mogel pretirano veseliti. Po Elektri in Hopsih je Mariborčane ugnal še Helios, tako da so izbranci trenerja Slobodana Rmuša ob škofjeloškem Mercatorju in ljubljanskih Parkljih še edini brez zmage.

"Ne želim iskati izgovorov in alibijev, a dejstvo je, da smo v sezono vstopili s številnimi zdravstvenimi težavami. Priznati pa moramo, da je bila predstava proti Elektri v prvem krogu zelo slaba. Že proti Polzeljanom smo prikazali bolj srčno igro in izgubili v zadnjih minutah. Tudi proti Heliosu smo drago prodali svojo kožo. Če porazi ne bodo načeli samozavesti, bomo že kmalu pokazali pravi obraz. V igri še preveč nihamo. Petnajstim minutam dobre košarke sledi padec. Po zaostankih se je težko vračati, predvsem pa nam zmanjkuje moči. Ko bomo odigrali bolj stabilno in enakomerno vseh 40 minut, bomo zelo nevarni," pravi Primož, ki iz tekme v tekmo stopnjuje formo.

Že v četrtem krogu ga čaka nov izziv, saj se bo s soigralci soočil z Zlatorogom iz Laškega, torej nekdanjim delodajalcem. "Ne bo nam lahko. Zlatorog ima kakovostno in dobro vodeno ekipo. A storili bomo vse za dobro predstavo," napoveduje 185 cm visoki branilec, ki se ob tem dobro zaveda, da bo Maribor Messer predvsem z zmagami prebudil košarkarsko občinstvo v pregovorno nogometnem mestu. "Na zadnji tekmi sem bil z vzdušjem v dvorani zadovoljen. Ve pa se, da zmage in dobre igre privabljajo publiko," pravi nekdanji član zlate mlade reprezentance z EP 2000, ki skupaj s strokovnim vodstvom in preostalim delom igralskega kadra vztraja pri osnovnem cilju. "V ligi je manj klubov, kar posledično pomeni manj tekem. Vsaka je zato zelo pomembna in po svoje odločilna. Pravzaprav je do konca prvega dela le še 15 krogov. Začetni izkupiček 0-3 sicer ni najbolj obetaven, a verjamem, da se lahko poberemo in borimo za tihi cilj – ligo za prvaka," je krajši pogovor sklenil MVP 3. kroga DP.

Ne spreglejte