Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 6. 2008,
9.21

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 20. 6. 2008, 9.21

8 let, 1 mesec

Ćapin pod Bečirovićevim okriljem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trener Azovmaša Memi Bečirović se je držal napovedi in po Hasanu Rizviću v Ukrajino zvabil še Aleksandra Ćapina, ki se trenutno s slovensko reprezentanco pripravlja na olimpijske kvalifikacije.

Ob koncu sezone, ki jo je Memi Bečirović končal z dvojno ukrajinsko krono, je trener iz Slovenske Bistrice klubskim delodajalcem izročil seznam "zahtev", pod katerimi je pripravljen naprej voditi Azovmaš. Ob tem ni skrival, da si prizadeva v vrste ukrajinskih prvakov zvabiti dva košarkarja iz BiH s slovenskima potnima listoma. Želja je uslišana. Potem ko je svoj podpis na pogodbo dodal dosedanji center Olimpije Hasan Rizvić, je dokončni "da" izrekel še organizator igre Aleksandar Ćapin. Nekdanji igralec Partizana, Krke, Telekoma iz Bonna, Gravelinesa, Panelliniosa, Vareseja in nazadnje Panionios je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono.

Priprave v znamenju nenapovedanih kontrol

Sicer pa se Ćapin te dni z ostalimi reprezentančnimi kandidati v Zrečah pripravlja na olimpijske kvalifikacije. Priprave zaenkrat potekajo brez večjih zapletov, Pipanovo četo pa sta v četrtek "zmotili" kar dve kontroli jemanja prepovedanih sredstev. Najprej sta pred večernim treningom vzorce urina vseh 12 košarkarjev vzela predstavnika Protidopinške komisije pri Olimpijskemu komiteju Slovenija, nato pa je izbrano vrsto obiskala še svetovna protidopinška agencija WADA, ki je za test izžrebala Uroša Slokarja in Jako Klobučarja. Nekdanja člana Slovana sta tako v štirih urah kar dvakrat morala opraviti "nujno dolžnost", ostala deseterica pa po enkrat. Jasno, vse pod budnim očesom zdravnika slovenske reprezentance dr. Slobodana Macure.

Izbrana vrsta je v četrtek sicer opravila drugi in tretji trening priprav na olimpijskih kvalifikacijski turnir, do ponedeljka, zadnjega dneva uvodnega ciklusa, pa jo čakajo še dva petkova treninga, dva sobotna, nedeljski dan odprtih vrat in medijski dan ter večerni trening in ponedeljkov dopoldanski trening. V ponedeljek reprezentanca odhaja iz Zreč ter se v sredo popoldne zbere v Kranjski Gori, kjer jo v petek, 27., čaka za javnost zaprta tekma s hrvaškimi košarkarji. Z njimi se bodo izbranci selektorja Aleša Pipana dan kasneje na odprtem dvoboju ob 20.00 pomerila še v Šenčurju pri Kranju.

Ne spreglejte