Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
4. 7. 2012,
8.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Brooklyn Nets

Sreda, 4. 7. 2012, 8.14

8 let

Deron Williams izbral ... Brooklyn

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Deron Williams (pristal je na novo pogodbo), Joe Johnson, Gerald Wallace in Mirza Teletović. Brooklyn Nets sestavljajo izjemno peterko. Manjka samo še center, torej Dwight Howard.

Eden najboljših organizatorjev igre v ligi NBA Deron Williams je po sestanku z vodstvom Brooklyn Nets v torek zvečer tvital: "Sprejel sem težko odločitev ..." In dodal fotografijo loga Brooklyn Nets. Privolil je v podaljšanje pogodbe. Ekipi se bo 11. julija, ko se začne podpisovanje pogodb, zavezal za pet let in v zameno dobil 98 milijonov ameriških dolarjev, poročajo ESPN-ovi viri. In morda tudi šampionski prstan, kar je še večja želja 28-letnika, ki je imel v minuli sezoni v dresu New Jersey Nets povprečje 21 točk in 8,7 podaje na srečanje.

In prstan oziroma vsaj enakovredno kosanje za eno najvišjih mest v ligi se zdi za Nets vse bolj realno, pa četudi so minulo sezono končali z 22 zmagami (44 porazi) - na 12. mestu vzhodne konference. Ta teden so se že dogovorili za podaljšanje pogodbe s krilom Geraldom Wallaceom, z Atlanto Hawks za prestop branilca Joea Johnsona, mesto krilnega centra pa bodo zapolnili z Bosancem Mirzo Teletovićem. V noči na sredo je padel še dogovor z Reggiejem Evansom, ki bo postal rezervni center. Tako ostajata odprti samo še dve fronti: Dwight Howard in rezervna klop.

Za Howarda imajo na razpolago Krisa Humphriesa, Brooka Lopeza, MarShona Brooksa in izbore na naboru. To so v torek Orlando Magicom že ponudili, a te ponudbe (za zdaj) niso sprejeli. No, četudi ne dobijo Howarda, ki sam sicer želi v Nets, bi imeli že z Lopezom in Humphriesom izjemno prvo peterko. Večja težava bo solidna klop, saj bo ostalo malo prostora v njihovem "salary capu". Vse manj je možnosti, da bi za minimalno plačo prišel veteran Jason Kidd, ki je pred leti zadnje že igral. A če so Miami Heat s tremi dobro plačanimi zvezdniki uspeli sestaviti šampionsko moštvo, zakaj ne bi tudi novopečeni newyorški ekipi.

Ne spreglejte