Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
12. 7. 2018,
8.49

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

Natisni članek

Dallas Mavericks Liga NBA Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 12. 7. 2018, 8.49

5 let, 10 mesecev

Dončić bo počakal do jeseni

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63
Luka Dončić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Kljub podpisani pogodbi Luka Dončić v poletni ligi NBA ne bo oblekel dresa Dallasa. Vrača se v Ljubljano, kjer se mu bo pridružil tudi trener Rick Carlisle.

Ugibanj o tem, ali bo čudežni deček košarke Luka Dončić že v poletni ligi oblekel dres Dallasa, je konec. Potem ko je v začetku tedna po sklenjenem dogovoru o odškodnini madridskemu Realu podpisal pogodbo s teksaškim moštvom, je še pred koncem lige zapustil Las Vegas in se odpravil v domovino. Tam se mu bo pridružil tudi glavni trener "teličkov" Rick Carlisle, ki se bo lahko v živo prepričal o tem, kako se na krstno sezono v najmočnejši ligi na svetu pripravlja 19-letni Ljubljančan.

Mimogrede, Carlisle, ki je lani na podoben način bdel nad delom Dennisa Smitha, še zdaleč ne bo prvi trener iz lige NBA pri nas. Zaradi Gorana Dragića je namreč v Slovenijo že dvakrat obiskal Miamijev trener Erik Spoelstra. Že leta 2003 pa je v Ljubljano pripotoval legendarni Gregg Popovich in prepričeval Raša Nesterovića, naj sprejme ponudbo SA Spurs.

Luka Dončić
Sportal Konec čakanja, Luka Dončić podpisal za Dallas Mavericks

Vedo, kaj so kupili

Luka Dončič, ki je sicer v Las Vegasu opravil tudi kar nekaj treningov, bo moral na prvo tekmo v dresu Dallasa torej počakati do jeseni, do uradne predsezone, le da se takrat ne bo vključil ekipi mladih kandidatov, temveč bo lahko zaigral kot polnokrvni član najmočnejše zasedbe Mavericks.

So pa pri Dallasu s soglašanjem z Dončičevim umikom vnovič le potrdili zaupanje v slovenskega reprezentanta. Vedo namreč, koga so kupili, saj so si ga že pred naborom zastavili kot cilj. Nato pa je strokovno vodstvo ocenilo, da je po dolgi sezoni bolj smotrn počitek kot pa preizkus v poletni ligi.

Ploščata zemlja, Mamma Mia, Jennifer Aniston …

Še pred odhodom iz Nevade pa je Dončić dodobra nasmejal navijače Dallasa. Na uradnem Twitter profilu je namreč klub objavil posnetek "intervjuja", ki ga je z Dončičem opravil avstralski košarkar Mitch Creek. Ta je s svojim naglasom večkrat zmedel Slovenca, ki se je tudi nekoliko nespretno odzval.
 
Ne spreglejte