Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 5. 2024,
8.20

Osveženo pred

1 teden, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Dereck Lively II Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Liga NBA

Nedelja, 12. 5. 2024, 8.20

1 teden, 4 dni

Dončić je načet, a še vedno verjame, Lively do točk s pomočjo pokojne mame #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Luka Dončić | Luka Dončić je že močno načet, a še vedno verjame v zmago Dallasa.  | Foto Guliverimage

Luka Dončić je že močno načet, a še vedno verjame v zmago Dallasa.

Foto: Guliverimage

Košarkarji Dallas Mavericks so z borbeno igro v tretji tekmi konferenčnega polfinala lige NBA sinoči s 105:101 ugnali Oklahomo City Thunder in v seriji na štiri zmage zdaj vodijo z 2:1. Četrta tekma jih čaka v noči na torek, tudi takrat bodo igrali pred domačimi navijači, peta tekma pa bo v Oklahoma Cityju v noči na četrtek. Obe tekmi bosta na sporedu ob 3.30 po slovenskem času. Luka Dončić pred nadaljevanjem serije poudarja, da za zdaj niso dosegli še ničesar, je pa pohvalil novinca v ekipi, 20-letnega Derecka Livelyja, ki je sinoči zadeval tudi s pomočjo pokojne mame.

Dallas Mavericks Oklahoma City Thunder Luka Dončić
Sportal Borbeni Dallas z delnim izidom 16:0 do druge zmage

Luka Dončić je na tretji tekmi konferenčnega polfinala lige NBA dosegel 22 točk, 15 skokov in 5 asistenc (iz igre je metal 7:17, trojke 1:4),  22 točk je k zmagi Dallasa prispeval Kyrie Irving, prvi strelec Dallasa pa je bil s 27 točkami P. J. Washington

Pomemben delček v mozaik zmage Dallasa je sinoči z 12 točkami prispeval tudi rezervni center, 20-letni Dereck Lively II, ki se je zbral takrat, ko je bilo to najbolj pomembno. Potem, ko je zgrešil tri od štirih prostih metov, je bil v zadnji četrtini uspešen kar pri štirih prostih metih zapored. Dobre tri minute pred koncem tekme je Dallas po zaslugi njegovih dveh uspešno izvedenih prostih metov vodil s 100:95.

Sam je del zaslug za mirno roko v ključnem trenutku pripisal tudi svoji pokojni mami Kathy Drysdale, s katero sta bila izjemno povezana. "Vem, da je mama na moji strani, vem, da me opazuje in da mi prigovarja, naj že izvajam te preklete proste mete, zato se moram zbrati in to tudi storiti," je bil čustven po tekmi.

Pohvalil ga je tudi Luka Dončić: Ljudje pozabljajo, da je novinec v ligi

Košarkarje Dallas Mavericks četrta tekma čaka v noči na torek (3.30), tudi takrat bodo igrali pred domačimi navijači, peta tekma pa bo v Oklahoma Cityju v noči na četrtek (3.30). Prvi mož Dallasa Luka Dončić nadaljevanje serije pričakuje precej načet. Po trčenju z Luguentzom Dortom je padel na hrbet in v pogovoru z mediji priznal, da si je ob koncu tekme poškodoval že načeto desno koleno. Na novinarsko vprašanje po tekmi, kaj ga najbolj boli, koleno, hrbet ali gleženj, je bolj kot ne v šali odgovoril, da ga boli "vse".

"Mislim, da se borim iz dneva v dan," je dejal in dodal, da bo zelo dobrodošlo nekaj dodatnega počitka pred četrto tekmo polfinalne serije, ki jo bo gostil Dallas. Dončić še vedno trdno verjame v zmago svoje ekipe. "Če si tukaj, moraš verjeti. Verjamem, da lahko zmagamo (v zahodni konferenci), bo pa to težko. Za zdaj nismo storili še ničesar. Zmagali smo dve tekmi, dobiti pa moramo štiri," je poudaril  Dončić, ki ni edini v vrstah Mavsov, ki ga tarejo poškodbe.

Daniel Gafford je sinoči igral s poškodovanim mezincem, po bližnjem srečanju z Joshom Giddeyjem pa je zaradi poškodbe rame parket zapustil že v prvem polčasu, a se je pozneje vrnil v igro.

Preberite še:

Matej Erjavec
Sportal Matej Erjavec: Tega bo vesel samo en človek, in to je Luka Dončić
Luka Dončić
Sportal Luko Dončića prekinil poseben zvok: vsi so se čudili in hkrati smejali #video
Luka Dončić
Sportal Velika zmaga za Luko Dončića in Dallas

 

 

 

Ne spreglejte