Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 7. 2021,
8.30

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,64

Natisni članek

kvalifikacije za olimpijske igre Luka Dončić Luka Dončić Aleksander Sekulić Poljska Slovenska košarkarska reprezentanca

Četrtek, 1. 7. 2021, 8.30

1 leto, 3 mesece

Pred tekmo Slovenija - Poljska

Dončić opozarja: Čaka nas težka tekma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,64
Slovenija : Angola, Luka Dončić | Slovence čaka druga tekma v boju za Tokio. | Foto FIBA

Slovence čaka druga tekma v boju za Tokio.

Foto: FIBA

Pred slovensko košarkarsko reprezentanco je dan po visoki zmagi nad Angolo že nova ovira. Slovenski košarkarji se bodo danes ob 15.30 pomerili s Poljsko, ki bo že bolj resen nasprotnik v boju za Tokio. Varovanci Aleksandra Sekulića bi se v primeru zmage v sobotni polfinale podali s prvega mesta.

Luka Dončić
Sportal Vroči Dončić in druščina povozili še Poljake
Goran Dragić Luka Dončić
Sportal Dončić po prvi zmagi: Želel bi si, da bi Goran igral z nami

Slovenski košarkarji so v sredo obkljukali prvega tekmeca v boju za tako želene olimpijske igre. Slovenci so na prvi tekmi s kar 118:68 odpravili Angolo, danes pa se bodo na drugi tekmi prvega dela pomerili še s Poljsko. Ekipi sta do danes odigrali že trinajst medsebojnih tekem, Slovenci pa so bili prekratki le na eni. Nazadnje sta se reprezentanci srečali na, za Slovenijo zlatem evropskem prvenstvu leta 2017, ko je bila na uvodni tekmi prvenstva slovenska izbrana vrsta boljša z 90:81.

Zoran Dragić je bil na tekmi z Angolo s 16 točkami najboljši strelec slovenske izbrane vrste. | Foto: Vid Ponikvar Zoran Dragić je bil na tekmi z Angolo s 16 točkami najboljši strelec slovenske izbrane vrste. Foto: Vid Ponikvar

Slovenci so včeraj navdušili s sproščeno in izjemno moštveno predstavo. Vseh enajst košarkarjev, ki je stopilo na parket, se je vpisalo med strelce, kar osem jih je tekmo končalo v dvomestnih številkah. Nekaj skrbi povzročajo le bolečine v vratu pri Klemnu Prepeliču, ki je zato tudi izpustil obračun z Angolo, danes pa bo najverjetneje že nared za drugi obračun slovenske izbrane vrste, ki bo po začetnem ogrevanju morala prikazati resno in odločno predstavo skozi vseh 40 minut obračuna.

Potrebna bo hitra regeneracija

Triintridesetletni A.J. Slaughter je v preteklosti med drugim igral tudi za Panathinaikos, Banvit in Asvel. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Triintridesetletni A.J. Slaughter je v preteklosti med drugim igral tudi za Panathinaikos, Banvit in Asvel. Foto: Vid Ponikvar/Sportida Največjo nevarnost v poljski izbrani vrsti predstavljata košarkar Gran Canarie A.J. Slaughter in član Zenita iz Saint Petersburga Mateusz Ponitka, ki sta bila na srečanju z Angolo tudi najboljša strelca v poljski izbrani vrsti. "Proti Poljski nas čaka zelo težka tekma. Poljske se spomnim iz evropskega prvenstva 2017, kjer smo se zelo namučili za zmago. Imajo dobro ekipo, moramo se dobro pripraviti in odigrati tako kot znamo," je pred tekmo dejal Luka Dončić, ki je po sredini tekmi z Angolo z izjavo o "heksenšusu", ki ga je utrpel Prepelič, spet nasmejal predstavnike sedme sile.

Dončić je z izjavo o "heksenšusu" zablestel že po eni izmed tekem v ligi NBA:

Časa za regeneracijo ni veliko

Slovenci bodo tako manj kot 24 ur po zmagi nad Angolo odigrali svojo drugo tekmo. "Hitro se bo treba regenerirati in pripraviti na tekmo s Poljsko, ki zagotovo ne bo niti približek obračunu z Angolo. Dobro smo jih preučili, zdaj pa moramo na to pripraviti še igralce. Spremljal sem jih na tekmah z Brazilijo in proti Angoli. Pričakujemo srečanje proti dobri ekipi, okostje ekipe je že nekaj časa enako z istim trenerjem. Imajo dober met z razdalje, dobri pa so tudi v igri pod košema. Narediti moramo vse, kar je v naši moči, da pripravimo igralce, da odigrajo še eno dobro tekmo," je recept za uspeh razkril slovenski selektor Aleksander Sekulić.

Slovenski košarkarji bi se v primeru dveh zmag v sobotni polfinale podali kot zmagovalci skupine B. Tam bi se nato pomerili z drugouvrščeno ekipo skupine A, kjer bo drugo mesto najverjetneje pripadlo reprezentanci Venezuele, ki je zabeležila zmago proti Južni Koreji in poraz proti Litovcem.

Preberite še:

Jason Kidd
Sportal Novi teksaški kavboj z ognjevitim značajem Luke Dončića
košarka - Slovenija : Hrvaška
Sportal Dončić povečal vrednost slovenskih delnic
Ne spreglejte