NATISNI PISAVA

Vujčić: Mislim, da je Maljković še vedno v dobri mentalni kondiciji

Avtor: Jaka Lopatič

Ljubljana - Med največje tekmece Slovenije v uvodnem delu evropskega prvenstva spada sosednja Hrvaška. Njen nekdanji reprezentant Nikola Vujčić je spregovoril tudi o slovenski izbrani vrsti in njenem selektorju.

Vujčić še v dresu hrvaške izbrane vrste. Vujčić še v dresu hrvaške izbrane vrste. Pin It

Slovenija ima v dvobojih s Hrvaško na uradnih tekmah pozitivno bilanco. Trenutno vodi v zmagah s 4:3, dobila pa je zadnje tri obračune. Novo tekmo bosta sosednji državi odigrali na evropskem prvenstvu v Sloveniji, kjer si želi športni direktor in igralec Splita Nikola Vujčić kakovostno Hrvaško: "Osredotočeni smo le na Slovenijo. Vedno moraš biti motiviran proti domačinu (smeh, op. p.). Bo pa tekma s Slovenijo zelo pomembna za dobro izhodišče v četrtfinalu. Mi smo znani po tem, da pridemo do te stopnice, nato pa izgubimo. Jaz sem izgubil tri četrtfinale za vse skupaj tri točke razlike. Tekma s Slovenijo ne bo tvegana, bo pa značajna. Vemo, da lahko naredimo v Sloveniji dober rezultat, če bodo le prišli najboljši."

A izkušeni Vujčić ne bo sodeloval na evropskem prvenstvu v Sloveniji, saj pravi, da je čas za nove rodove, poleg tega pa Ante Tomić in Stanko Barač odlično igrata v vrhunskih evropskih klubih. Evropsko prvenstvo si bo ogledal, želi pa si, da bi prišlo tudi veliko navijačev iz Hrvaške: "Težko je v zadnjem obdobju. Depresija v naši državi ne sega samo na gospodarsko, temveč tudi na športno raven. Upam, da bo v Slovenijo prišlo bodrit našo izbrano vrsto veliko ljudi. Smo vendarle blizu doma," poziva hrvaške ljubitelje košarke v Slovenijo Vujčić, ki si želi, da bi Hrvaško tudi pri nas vodil Jasmin Repeša – po njegovem mnenju ima največ izkušenj.

V družbi Matjaža Smodiša in Raša Nesterovića V družbi Matjaža Smodiša in Raša Nesterovića Pin It

"Turnir osvojijo ekipe, ki postanejo najboljša klapa"

Slovenija bo imela v navijačih zagotovo dodatno podporo in zaveznika, vendar bo prisoten tudi pritisk vrhunskega rezultata. Jasno je, da je želja medalja. Vujčić poudarja, ima Slovenija trdne osnove za dober dosežek: "Turnir osvojijo tiste ekipe, v kateri košarkarji postanejo najboljša klapa. Da igralci stopijo na parket kot pravo moštvo. Slovenci imate košarkarje, ki igrajo vrhunsko košarko. Imate tudi vrhunskega trenerja, občinstvo in veliko željo po dobri uvrstitvi."

Pin It

Ni malo takšnih v Sloveniji in tudi drugod, ki govorijo, da je slovenskega selektorja Božidarja Maljkovića povozil čas, vendar je Vujčić nasprotnega mnenja: " Trener ne teče. Njemu ni treba biti v fizični pripravljenosti. Zanj je pomembna mentalna kondicija. Mislim, da je Božo še vedno v zelo dobri mentalni pripravljenosti, da naredi dober rezultat s Slovenijo. Mogoče je bilo klubsko delo zanj prevelik napor. Reprezentanca je le turnir in ima dovolj časa."

Slovenska reprezentanca bo na evropskem prvenstvu igrala v celjski skupini s Češko, Španijo, Gruzijo, Hrvaško in Poljsko, z našimi sosedi pa se bo pomerila predzadnji dan uvodnega dela prvenstva – 8. septembra.

Preberite še:

Scariola ne bo na klopi proti Sloveniji

Italijanski strokovnjak Segio Scariolo po štirih letih in dveh zlatih medaljah zapušča klop španske košarkarske reprezentance. Nasledil ga bo domači Juan Antonio Orenga.

Foto: Urban Urbanc/Sportida
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
EuroBasket skozi Sportalove zgodbe

Ste že pozabili, kaj se je dogajalo na EuroBasketu? Ponujamo vam nepozaben sprehod skozi drevored najzanimivejših Sportalovih zgodb.

Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Totalna odprodaja vozil Kia letnik 2015

Izkoristite odprodajo s popusti do 7.100 EUR ali v Kia outletu izberite eno od malo rabljenih vozil!

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

Nova osebna vozila Renault

Kadjar, Megane, Talisman Grandtour, Espace - narejeni, da vas navdušijo. Oglejte si najnovejše modele!

oglasno sporočilo