NATISNI PISAVA

Sloveniji bo zdaj poveljeval poročeni Dragić

Avtor: Jaka Lopatič

Portorož - Slovenska košarkarska reprezentanca je postala bolj zrela, saj se je eden od ključnih mož Goran Dragić poročil. Zrelo igro si želijo navijači tudi na EP. Dobra preizkusa bosta že v petek in soboto.

Pred turnirjem Adecco, ki bo konec tedna, je slovenski košarkar Goran Dragić izkoristil priložnost in po dovoljenju vodilnih v izbrani vrsti skočil v zakonski jarem s sopotnico Majo, novembra pričakujeta tudi otroka. Po novem koraku v življenju je misli nemudoma preusmeril k reprezentančnemu dogajanju, saj Slovenijo konec tedna čakata novi pripravljalni tekmi v Kopru proti Črni gori in Italiji.

Božidar Maljković je zadovoljen, da so njegovi izbranci vsi zdravi in brez težav trenirajo. Pozdravil je potezo, da so že ves teden v Kopru in jim ni bilo treba v prvi polovici vaditi v Zrečah, kot je bilo sprva načrtovano. Trening so zaradi administrativnih obveznosti izpustili le Dragić, Jaka Lakovič in Gašper Vidmar (zadnja zaradi klubskih obveznosti), vendar to ni oviralo procesa dela, kar je pred koncem priprav spodbudno.

Zadovoljivo je tudi, da gleženj Eda Murića lahko prenese vse napore in bo lahko igralec znova aktiven na tekmi s Črno goro, ta ima kakovostno reprezentanco kljub odsotnosti Nikole Pekovića. "Črna gora ima zelo dobro ekipo. Sicer ne vem, kdo od Američanov bo igral. Preostali si zaslužijo spoštovanje. Imajo nevarnega Nikolo Vučevića iz lige NBA in Bojana Dubljevića iz Valencie. Košarkarji imajo dobre atletske sposobnosti. Igrajo hitro in čvrsto. Imajo tudi dovolj izkušenj. Čaka nas zelo težka tekma. Razlika je v tem, da imajo Črnogorci manj tekem kot mi," je pred desetim dvobojem v sklopu priprav dejal slovenski selektor.

Slovenija – Črna gora, petek ob 20.45 (Koper)

Preberite še:

Maljković: To je darilo od boga

Slovenski selektor Božidar Maljković ima na razpolago še 15 košarkarjev, na evropsko prvenstvo pa jih bo popeljal 12. Prvi rez lahko morda pričakujemo konec tedna.

Foto: Matic Klanšek Velej

Ključne besede: Goran Dragić

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
EuroBasket skozi Sportalove zgodbe

Ste že pozabili, kaj se je dogajalo na EuroBasketu? Ponujamo vam nepozaben sprehod skozi drevored najzanimivejših Sportalovih zgodb.

Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Zimske počitnice že za 36,00 EUR

Od 13. do 28. 2. preživite počitnice na obali, v Hotelih Bernardin. Otroci do 12. leta brezplačno!

Naroči revijo Računalniške novice!

21 številk + odlični IT izdelki za samo 33,50€.

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

oglasno sporočilo