Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 9. 2013,
8.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

EuroBasket

Sreda, 25. 9. 2013, 8.22

6 let, 7 mesecev

EuroBasket skozi Sportalove zgodbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sprehod skozi drevored najzanimivejših Sportalovih zgodb na EuroBasketu.

Na uredništvu Sportala na Planet Siol.net smo pošteno zagrizli v jabolko EuroBasketa, ki smo ga "napadli" s petimi novinarji, štirimi fotografi in okrepljenim delom na redakciji. Rezultat je več sto člankov, novic, pogovorov, intervjujev, privlačne fotografije, galerije … Nekatere pomembnejše zgodbe bomo znova izpostavili v retrospektivi enega največjih športnih dogodkov v zgodovini Slovenije.

Prizorišče tekem slovenske reprezentance je bilo "ordinacija" Jake Lopatiča (@Jaka_Lopatic), ki je pred prvo tekmo s Čehi za rokav pocukal nekdanjega branilca Uniona Olimpije Jirija Welscha. Poleg velike zmage nad Španijo je dodobra ovekovečil tudi znamenito izgubo in "vrnitev" zoba Gašperja Vidmarja na tej tekmi.

Pozneje pa še šaljivo draženje v izvedbi Damirja Markote, ki je svojemu donedavnemu soigralcu obljubil nove zobobole. Pogovoril se je tudi z NBA-okrepitvijo slovenskega strokovnega štaba Chrisom Thomasom.

Dvorano Bonifika je nadzoroval fant z malce italijansko zvenečim priimkom in prekmurskim poreklom Dario Dotto. Poročal je o presenečenju, imenovanem Finska, za katero nastopa tudi nekdanji kapetan Olimpije Teemu Rannikko. Predstavil je najmlajšega udeleženca EuroBasketa, komaj 17-letnega Ludviga Hakansona.

Intervju z Emirjem Preldžićem, še posebej s toliko pojasnili o svojih menjavah reprezentanc, tudi ni prav zelo vsakdanja in preprosto dosegljiva stvar. Kot tudi ne pogovor z legendarnim nekdanjim italijanskim košarkarjem Dinom Meneghinom.

V balkansko-baltski kotel se je pognal Lojze Grčman (@LuiggiGrcman), ki je nekje v zakulisju Podmežakle ustavil nekdaj slovitega srbskega košarkarja Dejana Bodirogo. Pri bosanskem reprezentantu Zacku Wrightu se je pozanimal, kako rad ima čevapčiče. Na sicer pogosto dolgočasnih tiskovnih konferencah, kjer na Jesenicah občasno zabavnega in vznemirljivega dogajanja ni manjkalo, je bil priča čustvenemu izbruhu Aleksandra Petrovića, potem ko je njegova ekipa domov skorajda poslala poznejšo finalistko Litvo. Pokukal je v črnogorski strokovni štab in poklepetal s slovenskim strokovnjakom Bojanom Lazićem.

Najbližje v službo je imel Rok Plestenjak, do Tivolija je s Sportalovega uredništva zgolj streljaj. Ko vrli nogometni strokovnjak še ni slutil, kako daleč bo Ukrajina prišla na ameriški pogon, mu je v oči padel ukrajinski reprezentant Eugene Jeter, v soj žarometov pa je postavil tudi znamenitega trenerja iz NBA in zdaj ukrajinskega selektorja Mika Fratella.

Nekdanji Krkin Izraelec Afik Nissim mu je zaupal, kaj za turistično pohajkovanje priporoča svojim rojakom. V rubriki Junaki za jutri pa je predstavil prostovoljca Žigo Kobala.

EuroBasket je postajal vse bolj napet in vznemirljiv, ob višanju temperature so Sportalovi košarkarski odposlanci združili moči v Stožicah. Selektor Martin Pavčnik (@MartinPavcnik) se je ob pomoči Alenke Teran Košir poglobil v starševsko navijanje za slovenske reprezentante in kot minister za alpsko smučanje opisal tudi "derbi" med Tino Maze in Andreo Massijem na tekmi z Italijo. Nekdanji član Cedevite Mickael Gelabale je pripovedoval o svojem odnosu z Božidarjem Maljkovićem, oglednik Chicago Bullsov Ivica Dukan pa o Goranu Dragiću. Eden najbolj slavnih, vsekakor pa najbolj bradatih litovskih navijačev je razložil, kako lepo je bilo kolovratiti po Triglavskem narodnem parku. Raziskali smo tudi, zakaj je Boštjan Nachbar po tekmi z Grčijo "ponočeval". V sliki in besedi smo ovekovečili tudi udrto streho nad VIP-tribuno Stožic, ki je popustila pod težo srbskega navijača. Predstavili smo eno od odkritij EuroBasketa, 218 centimetrov visokega centra, ki je bil nekoč svetovni podprvak v kolesarski disciplini BMX, in se obširneje pogovorili z Mikom Fratellom.

V vročici četrtfinala, še posebej v prizmi žal nesrečnega francoskega dvoboja s Slovenijo, je Tony Parker postal eden najbolj iskanih sogovornikov. Pokukali smo tudi v hrvaški tabor, k vzhajajoči zvezdi Dariu Šariću in centru Barcelone Anteju Tomiću. S komentarjem smo pospremili slovensko peto mesto na EuroBasketu in se, kar zadeva igralce, ozrli tudi v reprezentančno prihodnost.

Obeležili pa smo seveda tudi finale in drugo slovensko "včlanitev" v najboljšo peterko na prvenstvih.

Ne spreglejte