Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
18. 9. 2015,
15.17

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rudy Gobert Pau Gasol Sergio Scariolo

Petek, 18. 9. 2015, 15.17

5 let, 5 mesecev

Francozi po bolečem porazu nad sodnike

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Španija slavi uvrstitev v finale evropskega prvenstva v košarki, Francija je zavita v črno. Paul Gasol je bil za galske peteline nerešljiva uganka, ki so po tekmi s prstom kazali na sodnike.

Francija je večji del polfinalne tekme EuroBasketa v dvorani Stade Pierre Marroy nadzirala potek dogodkov. Ob vodstvu z 11 točkami razlike ob koncu tretje četrtine (51:40) je 27 tisoč navijačev padlo v ekstazo, a se Pau Gasol s soigralci ni predal.

Center Španije je bil praktično nezaustavljiv. Že ob koncu rednega dela se je lahko pohvalil z 32 točkami, v podaljšku pa je nato dodal novih osem in k zmagi Španije z 80:75 prispeval natanko polovico točk.

A so v francoskem taboru po bolečem porazu potarnali, da je do številke 40 prišel na lažji način, kot bi sicer. "V obrambi smo naredili veliko dela, čeprav je Pau igral izvrstno. Ko smo šli na +11, so se Španci s prostimi meti prehitro vrnili. Pau je fantastičen igralec in vemo, kdo je on, vendar mora Fiba spremeniti pravila, da bodo imeli tudi drugi možnost igrati pravično košarko," je bil razočaran selektor Francije Vincent Collet.

Svoj pogled na celotno zgodbo pa je na socialnem omrežju podal center Francije Rudy Gobert, ki je ob koncu rednega dela blokiral met Gasola za zmago Španije, nato pa v podaljšku zaradi petih osebnih napak hitro moral na klop: "Težko je igrati, ko se te nekdo lahko dotakne, ti pa se njega ne smeš. Doživeli smo boleč poraz, vendar se bomo dvignili."

"Ko izgubiš, je najlažje kriviti sodnike"

Do besede je prišel tudi italijanski strokovnjak na španski klopi Sergio Scariolo, ki ima očitno vedno dober recept za francosko ekipo, saj je Španija pod njegovim vodstvom praktično vseskozi zmagovala. Ob njegovi odsotnosti so Francozi preskočili igralce z Iberskega polotoka na evropskem prvenstvu v Sloveniji leta 2013 in pred letom dni na svetovnem prvenstvu v Španiji. Scariolo se lahko kot prvi mož Španije pohvali z dvema evropskima zlatima odličjema in srebrnim na olimpijskih igrah v Londonu 2012.

"Kar je povedal Collet, je njegovo mnenje. Z njim se ne strinjam. Ko izgubiš, je najlažje kriviti sodnike. Nikdar ne delam tega. Ko zmagujem in ko izgubljam, pustim sodnike na strani. Če je to on rekel, ima razloge. Vem, da je težko izgubiti pred 27 tisoč navijači, in to proti Španiji, ki je brez polovice igralcev. Verjamem, da si frustriran, ker veš, da je zmaga mogoča, in nato izgubiš. S človeškega zornega kota ga razumem."

Ne spreglejte