Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
3. 4. 2016,
13.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat NBA

Nedelja, 3. 4. 2016, 13.34

6 let, 7 mesecev

Goran Dragić bo prekinil šest let trajajočo sušo

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Goran Dragić | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Najboljši slovenski košarkar Goran Dragić bo po šestih letih znova zaigral v končnici lige NBA, saj si je njegov Miami Heat kljub porazu šest tekem pred koncem rednega dela zagotovil podaljšanje sezone.

Čeprav je Miami ponoči izgubil proti Portlandu Trail Blaizers, so izvedeli lepo novico – po enoletnem premoru so si šest tekem pred koncem zagotovili nastop v končnici lige NBA.

 

Do zdaj se je Goran Dragić v osmih letih igranja v ligi NBA le enkrat uvrstil v izločilne boje. Leta 2010 se je s Phoenix Suns prebil vse do finala zahodne konference, kjer je moral nato priznati premoč poznejšim prvakom Los Angeles Lakers, pred tem pa so gladko s 4:0 izločili tudi San Antonio Spurs.

 

Zdaj, šest let pozneje, bo Dragić drugič v karieri zaigral v končnici. Na drugi strani je Miami v zadnjih sezonah redni udeleženec izločilnih bojev. V zadnjih 21 letih, odkar je v moštvu direktor Pat Riley, bodo v končnici nastopili že 17., trener Eric Spoelstra pa je v osmih sezonah le lani ostal brez nastopa.

 

Nazadnje so prišli do finala

Kariero, bogato z nastopi v končnici, ima tudi prvi zvezdnik 34-letni Dwyane Wade, ki bo zaigral 11. v svojih 13 sezonah v ligi NBA. Nazadnje, leta 2014, se je skupaj z velikim triom – Chris Bosh in LeBron James – uvrstil v finale lige NBA, kjer so morali priznati premoč San Antonio Spurs.

 

Lahko še skočijo po lestvici

Vročica po 76 tekmah zaseda šesto mesto v  vzhodni konferenci, ob dobrih rezultatih na zadnjih šestih tekmah pa imajo še vedno možnost za skok vse do tretjega mesta, ki bi jim prinesel tudi prednost domačega igrišča v prvem krogu končnice.

 

Do zdaj je Goran Dragić v končnici zaigral le leta 2010 v dresu Phoenix Suns. | Foto: Guliverimage/Getty Images Do zdaj je Goran Dragić v končnici zaigral le leta 2010 v dresu Phoenix Suns. Foto: Guliverimage/Getty Images

Do konca jih čakajo še tri domače (Detroit Pistons, Chicago Bulls in Orlando Magic) in tri gostujoče (Orlando Magic, Detroit Pistons in Boston Celtics) tekme.

 

Dragić bo imel priložnost, da v končnici izboljša svojo statistiko. Do zdaj je odigral 16 tekem v končnici, vse pri Phoenixu. V igro je prihajal kot menjava za Steva Nasha, v 14,8 minute pa je dosegal 7,6 točke in 2,3 skoka.

 

 

Po premoru za All-Star še naprej blesti

Starejši od bratov Dragić je imel v začetku sezone težave z več manjšimi poškodbami, po februarskem premoru za All-Star pa so se njegove predstave izboljšale. Na 23 tekmah je v povprečju dosegal 17,3 točke in 6,6 podaje na tekmo.

Ne spreglejte