Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 1. 2015,
21.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić LeBron James

Torek, 13. 1. 2015, 21.16

8 let

Goran Dragić: On je superzvezdnik, all-star igralec, vse ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zmaga pred domačimi navijači je vedno najslajša. To je ponoči okusil tudi Goran Dragić, ki je ugnal Cleveland. LeBron James se je vrnil, Mo Williams je za Minnesoto vpisal kar 52 točk.

Za najboljšim slovenskim košarkarjem Goranom Dragićem je onstran Atlantika še ena uspešna noč. V dresu Phoenixa iz Arizone je pred skoraj 17 tisoč domačimi navijači spet zmagal. Ker je to zmaga proti Kavalirjem iz Clevelanda, ki so v svojih vrstah znova pozdravili zvezdnika Jamesa, je ta še toliko slajša.

Dragić je v 33 minutah, kolikor jih je preživel pod košema, vpisal 18 točk, dva skoka in štiri podaje. Mlajši brat Zoran je tudi tokrat ostal brez priložnosti. Pri Soncih je bil najbolj razigran Markieff Morris, ki je s 35 točkami (rekord kariere) imenitno oplemenitil svojo statistiko. Domači so Cleveland razorožili predvsem v zadnji četrtini, potem ko so v zadnjih treh minutah in pol dosegli delni izid 11:3.

Morris po tekmi ni želel govoriti z novinarji, je pa nekaj besed sedmi sili namenil Goran Dragić, ki je bil z 18 točkami drugi strelec moštva. "Morris je superzvezdnik, all-star igralec, vse," je dejal starejši izmed bratov Dragić o soigralcu in dodal: "Igral je res neverjetno, danes je bil naša gonilna sila." Sonca so zmagala na 11 od zadnjih 15 odigranih tekem.

James se počuti fantastično, Williams presegel 50 točk

Manj razlogov za veselje so imeli košarkarji Clevelanda, ki so doživeli svoj šesti zaporedni poraz. Edino veselje jim je prinesla vrnitev njihovega glavnega zvezdnika Le Brona Jamesa, ki je zaradi bolečin v levi nogi in spodnjem delu hrbta izpustil tekme v preteklih dveh tednih. Sinoči se je vrnil na parket in že na prvi tekmi postregel s 33 točkami. "Pred dvema tednoma nisem mogel tako igrati. To, da sem znova na parketu, je zame fantastičen občutek," je po tekmi dejal James, ki ni igral od 28. decembra. Konjeniki so izgubili šesto tekmo zapored. Učinkovit je bil tudi J. R. Smith, ki se je Kavalirjem pridružil v času Jamesove odsotnosti. Ponoči je zadel 29 točk.

V nasprotju s Kavalirji iz Clevelanda pa se bo sinočnjega večera z veseljem spominjal Mo Williams, ki je za Minnesoto proti ekipi Indiana Pacers dosegel neverjetnih 52 točk (rekord kariere), štiri skoke in sedem podaj. Indiana Pacers so za točko izgubili proti Minnesota Timberwolves, ki je prekinila niz 15 zaporednih zmag. Williams je 37 točk dosegel v drugem polčasu, od tega kar 21 v zadnji četrtini. Williamsov prejšnji rekord je bil 44 točk na eni tekmi. Andrew Wiggins je tokrat dodal 20 točk, Thaddeus Young pa 11. Za Indiano, ki je izgubila drugič zapored, je bil prvi strelec C.J. Miles z 22 točkami.

Ne spreglejte