Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
26. 10. 2010,
22.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 26. 10. 2010, 22.26

8 let

Hohler: Rajši v Sloveniji kot v Grčiji

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V drugem krogu DP v košarki sta si naziv MVP prislužila Matej Venta iz Hopsov ter Dejan Hohler (Šentjur). Slednji je slovenski publiki bolj poznan, saj je svoj čas igral tudi za Union Olimpijo.

Tako Venta kot Hohler sta drugi krog končala z indeksom 23. Član Hopsov je pri zmagi proti Mariboru dosegel 17 točk (5/10 za 2t., 0/4 za 3t. in 7/7 prosti meti), sedem skokov in tri podaje, medtem ko je Hohler z devetimi točkami (2/3 za 2t., 0/2 za 3t. in 5/6 prosti meti), devetimi podajami, tremi skoki in štirimi ukradenimi žogami pomagal Šentjurju, da je na domačem terenu razorožil favorizirani Geoplin Slovan. In ravno zaradi večjega ekipnega uspeha smo tokrat pod drobnogled vzeli Hohlerja. Ljubitelji košarke se ga spomnite še iz časov, ko je igral za Union Olimpijo, nato pa odšel v Grčijo, kjer je sprva dve leti igral v prvi ligi. Po krajšem povratku, ko je bil član Hopsov, se je še za eno sezono vrnil v Egaleo, s katerim je nastopal v drugi ligi. Čeprav v zadnjem obdobju ne cvetijo rožice košarkarjem v Grčiji, je imel 24-letni organizator igre dobre izkušnje v tej državi, saj je za razliko od številnih košarkarjev prejel vsa plačila. " Vsaka izkušnja pride prav. Grška prva liga je močna – tudi druga. Veliko sem odnesel in se naučil v tem času. Videl sem tudi, kakšen način dela imajo Grki. Mladi ne dobivajo takšne priložnosti kot denimo pri nas v Sloveniji. Šele kasneje si večina izbori mesto. Sicer sem imel tudi za to sezono nekaj ponudb iz te države, vendar od takšnih klubov, ki ne plačujejo redno, zato sem se odločil, da bom raje zaigral v Sloveniji. Imam odprte roke, v kolikor pride ponudba iz tujine, vendar mislim, da bom kar eno leto odigral pri nas," je Hohler razložil svoj košarkarski status.

Z nazivom MVP kroga se Dejan ne obremenjuje, saj mu je v prvem planu na vsaki tekmi potrošiti zadnji atom moči ter s tem pomagati ekipi k uspehom. In začetek sezone je bil za četo Damjana Novakovića uspešen, saj po dveh krogih še ne pozna poraza. "Vsi smo lahko zadovoljni s štartom. Naredili bomo vse, da bodo igre še naprej na pravi ravni," pravi Hohler, ki se ne bi prav nič branil, v kolikor bi v karieri še kdaj dobil priložnost igrati v zeleno-belem dresu Union Olimpije. "Olimpija je najboljši slovenski klub in vsak bi rad igral v njej. Nastop v evroligi je nekaj posebnega," je še za konec dejal Hohler.

Ne spreglejte