Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
29. 7. 2008,
10.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 29. 7. 2008, 10.13

8 let

Jagodnik med češkimi prvaki

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Občasni reprezentant in dosedanji član Hemofarma Goran Jagodnik je okrepil Nymburk. Bo Vršac zapustil tudi Nebojša Joksimović?

Goran Jagodnik in Nymburk sta podpisala predpogodbo, po zdravniškem pregledu in opravljenih formalnostih pa bo češki prvak v svoje vrste sprejel še drugega Slovenca. Med izbranci trenerja Mulija Katzurina je namreč tudi Novomeščan Matej Venta. "Vesel sem, da smo se dogovorili. Njihova ponudba je bila aktualna vsaj mesec dni. Poskušal sem zavlačevati in čakati na še kakšno ponudbo. Sedaj smo se dogovorili za pogodbo 1+1. Čutil sem precejšnje zaupanje," pravi Jagodnik, nazadnje član Hemofarma.

Izkušeni košarkarski popotnik, ki je zavoljo nesrečne januarske poškodbe desnega kolena in dolgotrajne rehabilitacije izgubil dobršen del minule sezone, se je pod koše vrnil v reprezentančnem dresu. Kljub izjemni volji in vrnitvi na parket pa njegovo zdravstveno stanje ni bilo dovolj stabilno, da bi ga selektor Aleš Pipan povabil na atensko avanturo. "Jagoda" se je tako posvetil pripravam na klubsko sezono, ob tem pa je z zanimanjem spremljal, kakšno je povpraševanje na evropski tržnici. "Očitno je dolgotrajna odsotnost storila svoje. Klubi so bili nezaupljivi, zato pravih ponudb, z izjemo omenjene češke, niti ni bilo," pravi 34-letni veteran.

Tudi Joksimoviču šteti dnevi v Vršcu?

Hemofarm je tako ostal brez prvega Slovenca, morda pa bo ostal tudi brez drugega. Čeprav je bil v minuli sezoni med vodilnimi "farmacevti", pa se utegne zgoditi, da bo Vrčas zapustil tudi slovenski reprezentant Nebojša Joksimovič. Primorec ima s klubom, v katerm igral že tri sezone, sicer še nadvse čvrsto pogodbo, toda selitev še zdaleč ni izključena. Nove razmere so v Hemofarmu nastale s prihodom trenerja Stevana Karadžića. Slednji je namreč v klub pripeljal tudi obetavnega košarkarja FMP Železnika Bojana Krstovića in ob tem napovedal še nekaj novincev. Bi lahko ob novi razporeditvi brez svoje vloge ostal prav Joksimovič? Nekdanji član Kopra in Pivovarne Laško poudarja, da ima v žepu še vedno pogodbo, a vseeno priznava, da tudi vnovična selitev realen scenarij. Usoda primorskega branilca naj bi bila znana v tednu ali dveh.

Ne spreglejte