Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 7. 2010,
7.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 9. 7. 2010, 7.58

8 let

James je v odločitvi leta izbral Miami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dwyane Wade, Chris Bosh in LeBron James. Tercet za naslov prvaka lige NBA? Tako zanesljivo meni slednji, ki je javno naznanil selitev na Florido.

Zbogom Cleveland, pozdravljen Miami! LeBron James, osrednji lik vročega prestopnega roka severnoameriške poklicne lige NBA, je intenzivno medijsko-košarkarsko poigravanje z vprašanjem o njegovi prihodnosti sklenil s posebno enourno oddajo s pomenljivim naslovom "Odločitev" na športni mreži ESPN. V slednji je dosedanji član Clevelanda ameriški in svetovni košarkarski javnosti razkril, da bo kariero nadaljeval v Miamiju. Kot je povedal, se je pogovarjal s šestimi različnimi klubi, med njimi tudi z New Yorkom in Chicagom, kamor ga je javno večkrat "povabil" celo ameriški predsednik Barack Obama. A na koncu se je tehtnica nagnila na stran moštva Heat, kamor se je pred dnevi iz Toronta preselil Chris Bosh, ob tem pa je novo pogodbo podpisal tudi Dwayne Wade. Prav izziv je bil po besedah milijonarja iz ameriške zvezne države Ohio ključni jeziček na tehtnici.

"Želim zmagovati! Ne le na eni tekmi ali nekaj zaporednih. Tudi zmaga v rednem delu ni dovolj. Želim osvojiti prvenstvo in to ponoviti, " je dejal James in priznal, da so mu v zadnjem tednu skozi glavo švigale različne misli. "S to odločitvijo sem se prebudil v današnji dan, po pogovor z mamo pa sem vedel, da je odločitev prava," je dejal ameriški reprezentant in priznal, da je do odmevne televizijske oddaje za njegovo odločitev vedela le peščica. "Preštel bi jih lahko na prste ene roke," je dejal in v skorajda isti sapi priznal, da s težkim srcem zapušča Cleveland, s katerim se je v sedmih letih zapisal med največje in najsvetlejše zvezde na ameriškem košarkarskem nebu. Osvojil je dve priznanji za najkoristnejšega košarkarja, postal strelski kralj lige, novinec leta, standardni udeleženec tekme zvezd in član redni peterke lige … A do prstana se ni dokopal. Prepričan je, da si ga bo prisvojil v dresu Miamija, s katerim bo v kratkem podpisal pogodbo, tedaj pa bodo znane tudi finančne podrobnosti prestopa vseh prestopov.

LeBronova selitev iz Clevelanda v Miami je seveda v trenutku postala osrednja novica v ameriških medijih, ki se bodo z njo na različne načine prav gotovo poigravali še lep čas. O tem dovolj zgovorno priča že samo čakanje na veliko odločitev, torej obdobje, v katerem so mediji hlastali za morebitnimi namigi, iz katerih bi se dalo izluščiti, na katero stran se nagiba 203 cm visoki zvezdnik lige. Sedaj se je na potezi znašel James, ki bo moral upravičiti visoka pričakovanja in dokazati, da "spremljevalni program" njegovega procesa odločanja ni bil zaman.

Ne spreglejte