Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
4. 6. 2012,
19.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 6. 2012, 19.22

8 let

Kako se bo odločil Garnett?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kevin Garnett si želi odigrati še eno sezono. V to verjamejo njegovi soigralci, vendar poraja se vprašanje, kje jo bo odigral.

Njegov nekdanji soigralec pri "keltih" Kendrick Perkins (trenutno član OKC) ne dvomi o še eni sezoni Garnetta: "Mislim, da bo odigral še eno. Po mojem mnenju bo pri odločitvi odigral vlogo denar in ali bo lahko osvojil šampionski prstan, kamor koli že gre."

Garnett je pri svojih 36 letih še vedno vrhunski igralec, lahko bi celo rekli All-star igralec. Kljub temu, da je imel v preteklosti težave s poškodbami, ga letos v skrajšani (in bolj natrpani) sezoni telo ni izdalo za razliko od nekaterih drugih igralcev.

Kam bi lahko odšel?

Najverjetnejša in "najlažja" rešitev bi bilo nadaljevanje zgodbe v Celtics. Tam se mu ne bi bilo treba privajati na nov sistem igre in novega trenerja. Prav tako mu Boston lahko ponudi visoko pogodbo, okoli 10 milijonov dolarjev, saj ima še prostor v "salary capu". S Paulom Piercem in Rajonom Rondom pa ekipo, ki je sposobna doseči 59 zmag v sezoni.

Je pa tudi nekaj drugih možnosti, v katerih bi zamenjal ekipo. Mogoče Lakers? Garnett ima hišo na Malibuju, ki je od Los Angelesa oddaljen dobrih 70 kilometrov. Prav tako imajo enega izmed največjih igralcev v NBA v zadnjih petnajstih letih, Kobea Bryanta. Vendar pa nimajo prostora v "salary capu", kar pa bi lahko rešili tako, da bi podpisali in zamenjali Pau Gasola. Lakers so si že lansko poletje želeli menjati Gasola in njegovo "bogato" pogodbo (3 leta, 60 milijonov dolarjev). Celtics bi si ga lahko privoščili, vendar bi v tem primeru verjetno ostali brez Brandona Bassa.

Kaj pa Mavericks? Če ne dobijo Derona Williamsa ali Dwighta Howarda, bi lahko podpisali z Garnettom in ga združili z njihovim prvim zvezdnikom Dirkom Nowitzkim, čeprav bi v tem primeru Garnett igral na poziciji centra. Ko je govora o podpisu koga izmed "velikih" v ligi NBA, so v zadnjem času v kombinacijah tudi "mrežice" iz Brooklyna (tja se selijo po tej sezoni, pred tem so domovali v New Jerseyju), katerih lastnik je Mikhail Prokhorov, 57. najbogatejši zemljan. Vendar samo ob predpostavki, da obdržijo Derona Williamsa in da jim uspe pripeljati Dwighta Howarda, ter da Garnetta prepričajo v nekoliko manjšo pogodbo. V igro za podpis bi se lahko vmešali tudi "sosedje" Lakers, Clippers, če najdejo kupca za DeAndrea Jordana in njegovo 33 milijonov dolarjev težko pogodbo, kar se v tem trenutku ne zdi ravno verjetno.

Za Garnetta je omejeno povpraševanje, na kar vpliva njegova starost,višina pogodbe in ekipa, v kateri bi bil Garnett samo zadnji kamenček v mozaiku na poti proti prstanu. Njegov čas se počasi izteka. Mu bo uspelo še osvojiti kakšen prstan ali si bo v zadnji sezoni raje napolnil žepe?

Ne spreglejte