Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 4. 2022,
10.22

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,76

38

Natisni članek

Žalgiris Ukrajina Crvena zvezda Evroliga

Ponedeljek, 4. 4. 2022, 10.22

2 leti, 2 meseca

Košarkarji Crvene zvezde pokazali, kaj si mislijo o vojni v Ukrajini #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,76

38

V nedeljo je bila v evroligi na sporedu zaostala tekma med Žalgirisom in Crveno zvezdo, ki so jo po podaljšku dobili košarkarji litovskega kluba (103:98). A kljub temu, da je bilo dogajanje na parketu zelo vroče, je srečanje vrelišče doseglo že pred prvim sodniškim žvižgom, kamen spotike pa je bil transparent v podporo Ukrajini.

Podporo Ukrajini v vojni z Rusijo so v zadnjih tednih pokazali tudi na večini evropskih športnih tekmovanj, kjer se v znak podpore Ukrajincem športniki fotografirajo z napisi "Ustavite vojno" in javnost pozivajo k miru. Do enakega scenarija je prišlo tudi na nedeljski tekmi evrolige v Kaunasu, kjer sta se srečala Žalgiris, ki ga vodi Jure Zdovc, in Crvena zvezda.

A tu se je zadeva zapletla. Košarkarji Crvene zvezde namreč niso želeli prijeti transparenta z napisom, kar je v dvorani poželo ogromno negodovanja med dobrimi deset tisoč domačimi navijači, ki so košarkarje Zvezde "nagradili" s številnimi žvižgi. Srbija je sicer ena izmed držav, ki javno ni izrekla nasprotovanja ruski agresiji.

Po tekmi se je na dogodek odzval tudi košarkar Zvezde Aaron White. "Kot ekipi nam je bilo rečeno, naj se ne dotikamo transparenta. Rad bi pojasnil, da ne podpiram vojne in si želim miru na svetu," je zapisal Američan. Vprašanj v povezavi z dogodkom pa je bil po tekmi deležen tudi trener beograjskega kluba Dejan Radonjić. "To ni vprašanje zame," je bil jasen strateg na klopi Crvene zvezde.

Litva je sicer ena izmed držav, ki se je močno zavzela za pomoč Ukrajini. Po eni izmed zadnjih raziskav, naj bi več kot polovica Litovcev darovala v pomoč Ukrajini.

Preberite še:

Šiško Crvena Zvezda Bayern
Sportal Šiškov Bayern v končnici, dva poraza Crvene zvezde v treh dneh
Žan Mark Šiško
Sportal Šiško praznih rok v Milanu
Ne spreglejte