Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
28. 12. 2012,
20.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Brooklyn Nets Phil Jackson

Petek, 28. 12. 2012, 20.50

8 let

Kritike Williamsu, Nets želijo Phila Jacksona

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Avery Johnson je bil osupel, da so ga Brooklyn Nets po 14 zmagah in 14 porazih odslovili. Govori se, da je odstavitev izsilil Deron Williams. Zdaj newyorška ekipa želi Phila Jacksona.

Brooklyn Nets so sezono odprli zelo dobro (11 zmag in le štirje porazi v novembru), v decembru pa so popustili, še posebej v obrambi ter v drugih polčasih. Če so novembra dobivali v povprečju dobrih 90 točk na tekmo, jih ta mesec dobivajo po 99. Vseeno je ob izkupičku zmag in porazov 14 proti 14 nepričakovano padla določitev o odstavitvi trenerja Averyja Johnsona. Odločitev je sprejel sam lastnik, Rus Mihajil Prohorov. "To je pač del tega posla. Pošteno ali ne, ni pomembno. Čas je za nov glas v slačilnici. Upam, da se ekipa vrne na zmagovito pot," je pojasnil športni direktor Billy King.

Govori se, da je slovo Johnsona želel prvi zvezdnik ekipe Deron Williams, ki je tarnal, da se na znajde v njegovem sistemu napada. Tako Williams kot King sta to zanikala. Deron, ki velja za enega najboljših branilcev v ligi, ima sicer svojo najslabšo sezono (iz igre meče 40-odstotno, za tri točke pa 29-odstotno). ESPN-ova analitika in nekdanja zvezdnika lige NBA, Charles Barkley in Shaquille O'Neal, sta se postavila v bran trenerju in ostro okrcala košarkarja. "Drži se ga sloves, da zaradi njega odpuščajo trenerje. Kar se je zgodilo v Utahu, se je zgodilo. Kar se je zgodilo v Brooklynu, se je zgodilo. Za vse je kriv Deron. Čas je, da utihne," je bil oster Barkley. Shaq pa: "Včasih bi se morali vrhunski košarkarji pogledati v ogladalo, ne pa da le kažejo s prstom. Prvič sem slišal, da bi nekdo govoril, da ne mara napada. Predlagam mu, da se pogleda v ogledalo in razmisli, če sam daje dovolj."

Seznam potencialnih naslednikov Averyja Johnsona je dolg: Jerry Sloan (ta je Williamsa v Utahu že vodil, a predčasno odšel), Nate McMillan, Mike Dunleavy, letos že odstavljeni trener Los Angeles Lakersov Mike Brown, Jeff Van Gundy (ta je možnost prevzema Netsov že zavrnil), Flip Saunders in kot največja želja ekipe iz New Yorka, legendarni Phil Jackcon. A le kako bi lahko iz pokoja zvabili 11-kratnega prvaka in pred mnogimi leti košarkarja New York Knicksov? Do nadaljnega bo ekipo vodil dosedanji Johnsonov pomočnik P.J. Carlesimo. Nets sicer v naslednjih devetih dneh čaka kar šest tekem.

Ne spreglejte