Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 3. 2023,
7.52

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

Kevin Durant Jalen Brunson Giannis Antetokounmpo Milwaukee Bucks NBA Liga NBA

Četrtek, 2. 3. 2023, 7.52

1 leto, 2 meseca

Liga NBA, 1. marec

Nekdanji Dončićev soigralec navdušuje, Durant debitiral za Phoenix

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Jalen Brunson | Jalen Brunson je proti Brooklynu že v prvem polčasu dosegel kar 30 točk. | Foto Reuters

Jalen Brunson je proti Brooklynu že v prvem polčasu dosegel kar 30 točk.

Foto: Reuters

V noči na četrtek so v ligi NBA odigrali devet srečanj, najvišjo zmago pa so na krilih nekdanjega Dončićevega soigralca Jalna Brunsona dosegli New York Knicks, ki so v mestnem obračunu nadigrali Brooklyn (142:118). Brunson je dosegel 39 točk, od tega kar 30 v prvem polčasu. Eden največjih zvezdnikov lige NBA Kevin Durant je debitiral za Phoenix in proti Charlottu prispeval 23 točk, Milwaukee pa je ohranil vodilni položaj s 16. zaporedno zmago, ko je brez večjih težav odpravil Orlando.

Michael Jordan
Sportal Za šest parov Jordanovih copat bi lahko dobili vsaj 19 milijonov

Knicks so se v newyorškem spopadu v dvorani Madison Square Garden znesli nad Brooklynom (142:118) in se s sedmo zaporedno zmago utrdili na petem mestu, tako da so na dobri poti, da si zagotovijo nastop v končnici. Prvi strelec srečanja je bil Jalen Brunson. Nekdanji branilec Dallasa, ki je ostal v zelo dobrih odnosih z Luko Dončićem, je dosegel kar 39 točk, od tega 30 v prvem polčasu.

Kako je Jalen Brunson dosegel 39 točk proti Brooklynu:

Kratkohlačniki so v prvi četrtini zbrali kar 47 točk. Quentin Grimes jih je dodal 22, Julius Randle pa je ob 21 točkah prispeval še osem skokov in asistenc. New York je povečal prednost pred šestouvrščenim Brooklynom, ki je po odhodu Kyrieja Irvinga in Kevina Duranta izgubil štiri tekme zapored. Do boljšega rezultata mu ni pomagal niti strelski rekord sezone Cama Johnsona (33 točk).

Kevin Durant je zaigral prvič po sedmih tednih in se prvič predstavil v dresu Phoenixa. | Foto: Reuters Kevin Durant je zaigral prvič po sedmih tednih in se prvič predstavil v dresu Phoenixa. Foto: Reuters

Za Phoenix je debitiral Kevin Durant. Proti Charlottu je na gostovanju na parketu prebil 27 minut, v tem času pa ob dobrem metu iz igre (10/15) dosegel 23 točk. To je bil prvi nastop Duranta po sedmih tednih, ko je bil odsoten z igrišč zaradi poškodbe desnega kolena. Phoenix je bil premočan za Hornets, ki so prekinili niz petih zaporednih zmag. Pri Phoenixu, ki je po prihodu 34-letnega Duranta postal eden najresnejših kandidatov za najvišja mesta, je v napadu najbolj izstopal Devin Booker (37 točk), Deandre Ayton je dodal 16 točk in 16 skokov, Chris Paul pa podelil 11 asistenc.

Kako je Kevin Durant debitiral za Phoenix:

Milwaukee Bucks ostajajo na vodilnem položaju vzhodne konference. Zmagali so 16. zapored in so vse bližje klubskemu rekordu, ta je še iz sezone 1970/71, ko so zmagali na 20 zaporednih tekmah. Giannis Antetokounmpo je dosegel 31 točk, Bucks pa so zadeli kar 26 trojk, kar je njihov rekord sezone. Orlandu so dali kar 139 točk, prejeli pa jih 117.

Čeprav imajo Los Angeles Lakers ogromne težave zaradi odsotnosti največjih zvezdnikov, nadaljujejo dobre predstave. Tokrat so premagali Oklahomo City in zmagali četrtič na zadnjih petih tekmah, kar jih ohranja v boju za končnico. Poleg LeBrona Jamesa, ki naj bi manjkal dva tedna, je bil tokrat odsoten tudi center Anthony Davis, in sicer zaradi bolečin v desni nogi, ki mu v tej sezoni povzročajo težave, saj je zaradi njih izpustil 20 tekem, zaradi poškodbe gležnja pa je drugo tekmo zapored izpustil D'Angelo Russell. Za Lakers je največ točk dosegel Nemec Dennis Schröder (26), Troy Brown Jr. in Austin Reaves sta jih dodala 19. Oklahoma je po premoru po tekmi All-Star izgubila vseh pet srečanj.

Tyrese Maxey je bil s 27 točkami prvi strelec Philadelphie na gostovanju na Floridi. V petek bo gostoval v Dallasu. | Foto: Reuters Tyrese Maxey je bil s 27 točkami prvi strelec Philadelphie na gostovanju na Floridi. V petek bo gostoval v Dallasu. Foto: Reuters

Ekipa Philadelphia 76ers, ki bo v noči na petek gostovala v Dallasu, je brez težav v gosteh odpravila Miami (119:96). Čeprav je zaigrala brez Joela Embiida, tako da je v petek pod vprašajem neposreden spopad najboljših strelcev lige NBA (Kamerunec proti Luki Dončiću), so 76ers zlahka ugnali Heat. Tyrese Maxey je dal 27 točk, James Harden jih je dodal 23, Tobias Harris 18, Paul Reed pa je prispeval 16 točk in 14 skokov.

Boston je prvič v tej sezoni premagal Cleveland. To mu je uspelo v tretjem poskusu. Zmagal je s 117:113, junak srečanja pa je postal Jayson Tatum, ki je dosegel 41 točk, dodal pa 11 skokov in osem asistenc. Pri Clevelandu je izstopal Donovan Mitchell s 44 točkami. Na začetku tretje četrtine si je poškodoval desno stegensko mišico, a vseeno stisnil zobe in vztrajal do konca.

New Orleans je premagal Portland s 121:110. To je bil prvi dvoboj, na katerem sta se kot tekmeca pomerila nekdanja dolgoletna soigralca C. J. McCollum in Damian Lillard. Prvi je dal 24, drugi pa 41 točk. Pri Portlandu sta sodelovala kar devet let. Pri Pelicans je največ točk dosegel Brandon Ingram (40).

Lillard je postavil nov rekord lige NBA. Postal je prvi igralec, ki je v isti sezoni vsaj 13-krat presegel mejo 40 točk pri 32 letih ali več:

Chicago, ki se je pred kratkim poslovil od Gorana Dragića, je po razburljivi končnici s 117:115 ugnal Detroit. Zach LaVine je prispeval 41 točk, pri gostih, ki so nanizali šest porazov, jih je največ zbral Hrvat Bojan Bogdanović (34). Chicago je ugnal Detroit že 14. zapored.

Memphis se je utrdil na drugem mestu zahodne konference, kjer zaostaja le za Čančarjevim Denverjem. Grizliji so s 113:99 ugnali Houston. Desmond Bane je dal 30 točk, Ja Morant pa 20, a je prispeval tudi sedem asistenc in skokov. Zaradi visokega vodstva v zadnji četrtini ni stopil na parket. Rockets so izgubili 11. zapored.

Goran Dragić
Sportal Goran Dragić ostal brez kluba

Liga NBA, 1. marec:

Lestvica:

 

Ne spreglejte