Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 4. 2023,
7.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

1

Natisni članek

Atlanta Hawks Boston Celtics Philadelphia 76ers Golden State Warriors Sacramento Kings New York Knicks Cleveland Cavaliers Brooklyn Nets NBA Liga NBA

Nedelja, 16. 4. 2023, 7.00

1 leto

LIGA NBA, 15. APRIL

Harden blestel ob prvi zmagi Philadelphie, branilci naslova začeli s porazom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

1

James Harden | James Harden je dosegel sedem trojk. | Foto Guliverimage

James Harden je dosegel sedem trojk.

Foto: Guliverimage

Po petkovem večeru, ko sta v ligi NBA postala znana še zadnja dva člana končnice, hitro sledijo prve štiri tekme prvega kroga končnice. Na prvi so košarkarji Philadelphie 76ers s 121:101 ugnali Brooklyn Nets, Boston Celtics so s 112:99 ugnali Atlanta Hawks, Sacramento je s 126:123 premagal prvake Golden State Warriors, New York Knicks pa so s 101:97 slavili na terenu Cleveland Cavaliers.

Jimmy Butler Alex Caruso
Sportal Znana sta še zadnja dva potnika v končnico lige NBA #video

Na prvi tekmi končnice letošnje sezone v ligi NBA so košarkarji Philadelphie 76ers izkoristili prednost domačega igrišča in prišli do prve zmage nad Brooklyn Nets (121:101). 76ers so bili po rednem delu tretja ekipa vzhoda, Brooklyn pa šesta. V centru Wells Fargo v Philadelphii sta svoji nalogi dobro opravila eden izmed treh preostalih kandidatov za naziv MVP sezone Joel Embiid in odlično razpoložen James Harden.

Embiid je srečanje končal pri 26 točkah (7/15 met iz igre), Harden pa se je podpisal pod 23 točk (7/13 za 3) in 13 asistenc. Pri Brooklynu je bil najbolj razpoložen Mikal Bridges s 30 točkami. Gostitelji so proti Brooklynu zadeli kar 21 trojk (21/43 met za tri), ob tem pa so Nets izgubili kar enajst več žog od svojih tekmecev (19:8). Brooklyn ni vodil niti enkrat na tekmi, medtem ko je prednost Philadelphie znašala največ 25 točk. 

Vrhunci tekme med Philadelphio in Brooklynom:

Podprvaki zanesljivo prek Atlante

Aktualni podprvaki iz Bostona so proti Atlanta Hawks vodili praktično vso tekmo, v začetku drugega polčasa tudi za 32 (76:44), na koncu pa zmagali s 13 točkami razlike.

Jaylen Brown in Derrick White sta k prvi zmagi končnice prispevala 29 oziroma 24 točk. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jaylen Brown in Derrick White sta k prvi zmagi končnice prispevala 29 oziroma 24 točk. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ob prvi zmagi v končnici (112:99) so trije košarkarji dosegli več kot 20 točk. Najbolj razpoložen je bil z 29 Jaylen Brown, ki je dodal 12 skokov. Jayson Tatum je dodal 25 točk, 11 skokov, Derrick White pa 24. Pri poražencih je Dejounte Murray prispeval 24 točk.

Vrhunci srečanja med Bostonom in Atlanto:

Bolj napeto je bilo v Golden 1 Center v Sacramentu, kjer so gostovali branilci naslova Golden State Warriors. Moštvi sta v zadnjo četrtino vstopili praktično izenačeni, ob koncu obračuna pa so imeli mirnejšo roko domači. Ob zmagi s 126:123 sta voz Sacramento Kings vlekla z 38 točkami De'Aaron Fox in Malik Monk, ki jih je dodal 32. Stephen Curry se je ob porazu ustavil pri 30.

Vrhunci srečanja med Sacramentom in Golden State Warriors:

Vroče je bilo tudi v Clevelandu med Cavaliers in New York Knicks. Gostje so vodili večino tekme, a si večje prednosti niso priigrali.

Domači so tako v zadnji četrtini povedli (93:92), a konec in prva zmaga sta pripadla Newyorčanom, za katere je Jalen Brunson dosegel 27 točk, pod dvojni dvojček sta se podpisala Julius Randle in Josh Hart. V dresu Clevelanda je blestel Donovan Mitchell, a je bilo njegovih 38 točk (in osem skokov) premalo za slavje.

Vrhunci srečanja med Clevelandom in NY Knicks:

Dragić in Čančar začenjata v nedeljo

Milwaukee Gorana Dragića in Denver Vlatka Čančarja bosta prvo tekmo končnice igrala v noči na ponedeljek. Bucks se bodo v prvem krogu pomerili z Miami Heat, Denver pa čaka serija tekem proti Minnesoti Timberwolves.

Liga NBA, 15. april:

Charles Barkley
Sportal Legenda lige NBA postal tarča posmeha #video
Liga NBA, 1. krog končnice:

Zahod:

Denver Nuggets (1) – Minnesota Timberwolves (8)
Phoenix Suns (4) – Los Angeles Clippers (5)
Sacramento Kings (3) – Golden State Warriors (6) /1:0/
Memphis Grizzlies (2) – Los Angeles Lakers (7)

Vzhod:
Milwaukee Bucks (1) – Miami Heat (8)  
Cleveland Cavaliers (4) – New York Knicks (5) /0:1/
Philadelphia 76ers (3) – Brooklyn Nets (6)  /1:0/
Boston Celtics (2) – Atlanta Hawks (7) /1:0/

// izid v zmagah; igrajo na štiri zmage
Mark Cuban Luka DOnčić
Sportal Rigorozna denarna kazen Dončićevemu Dallasu
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić v vlogi, ki si je zagotovo ni želel
Ne spreglejte