Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 5. 2023,
5.25

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

Natisni članek

Nikola Jokić Vlatko Čančar Vlatko Čančar Los Angeles Lakers Denver Nuggets NBA Liga NBA

Sreda, 17. 5. 2023, 5.25

1 leto

LIGA NBA, 16. maj, KONFERENČNI FINALE

Čančar občudoval poteze nezaustavljivega Srba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

Denver Nuggets : Los Angeles Lakers Nikola Jokić | Na parketu je potekal pravi obračun med Nikolo Jokićem in Anthonyjem Davisom. | Foto Guliverimage

Na parketu je potekal pravi obračun med Nikolo Jokićem in Anthonyjem Davisom.

Foto: Guliverimage

Košarkarji Denver Nuggets so na prvi tekmi konferenčnega finala lige NBA na zahodu pred domačimi navijači s 132:126 ugnali Los Angeles Lakers in dosegli prvo zmago v seriji. Pri Denverju, ki je skoraj zapravil 21 točk prednosti, je znova blestel srbski košarkar Nikola Jokić, ki je že po 26 minutah dosegel nov trojni dvojček, na koncu pa se ustavil pri 34 točkah, 21 skokih in 14 asistencah. Vlatko Čančar ni dobil priložnosti za igro.

Victor Wembanyama
Sportal Nič s "čudežem" za Luko Dončića in Dallas

Vrhunci tekme:

Udeleženci letošnjega konferenčnega finala so povsem enaki kot tisti iz leta 2020, ko je bila končnica zaradi pandemije covid-19 odigrana v mehurčku v Orlandu. Zgodovina sicer ni na strani Denverja, saj še nikoli v končnici ni izločil Los Angeles Lakers, tri od teh porazov pa je doživel v finalu zahodne konference v letih 1985, 2009 in 2020. Ob tem se Denver še nikoli ni zavihtel v veliki finale lige NBA, a v letošnji sezoni so pri Denverju odločeni, da bo njihova zgodba drugačna. Konferenčni finale so odprli po svojih željah, saj so na prvi tekmi zaustavili Lakers in zmagali s 132:126.

Denver je bil izjemno razpoložen že v prvi četrtini, ki jo je dobil s 37:25, ob polčasu pa je njihova prednost pred tekmeci znašala 18 točk (72:54). Največ so vodili z 21 točkami razlike, a motivirani košarkarji Los Angeles Lakers so se v zadnjem delu vrnili v igro. V zadnjih minutah so se na nekajkrat, predvsem na račun dveh trojk Austina Reavesa, približali le na tri točke zaostanka, dobro minuto do konca je prosta meta za 126:129 zadel še LeBron James, ki je 45 sekund pred koncem zgrešil trojko za izenačenje, na drugi strani pa je nato proste mete za zmago Denverja zadel prvi igralec ekipe Nikola Jokić.

Trojka Jokića ob izteku tretje četrtine:

Na parketu je sicer potekal obračun dveh od šestih košarkarjev, ki so se pomerili tudi v konferenčnem finalu leta 2020. Pri Denverju je blestel Jokić, za katerega je trener Los Angeles Lakers Darvin Ham pred srečanjem v šali pripomnil, da ga bodo poskušali zaustaviti tako, da ga bodo pred tekmo ugrabili. Srb se je že v prvih 26 minutah podpisal pod nov trojni dvojček, na koncu je dosegel 34 točk (9/14 za 2, 3/3 za 3, 7/8 prosti meti), 21 skokov in 14 asistenc. Dosegel je že svoj šesti trojni dvojček na svoji dvanajsti tekmi v letošnji končnici.

LeBron James je dosegel 26 točk. | Foto: Reuters LeBron James je dosegel 26 točk. Foto: Reuters

Na drugi strani je vloga prvega strelca s 40 točkami in desetimi skoki pripadla Anthonyju Davisu. Jamesu je na koncu ob 26 točkah in 12 skokih le ena asistenca zmanjkala za trojni dvojček. Obe ekipi sta igrali z le osmimi igralci, pri Denverju je Jokiću z 31 točkami sledil Jamal Murray, Kentavious Caldwell-Pope, ki je bil leta 2020 v mehurčku še član Lakers, pa je dosegel 21 točk. Slovenski reprezentant Vlatko Čančar je obračun spremljal s klopi.

Finale vzhodne konference med Boston Celtics in Miami Heat se bo začel v noči na četrtek (2.30).

Doc Rivers
Sportal Nova trenerska žrtev končnice lige NBA

Liga NBA, 16. maj:

Liga NBA, konferenčni finale:

Zahod:
Denver Nuggets (1) – Los Angeles Lakers (7) /1:0/ 

Vzhod:
Boston Celtics (2) – Miami Heat (8) /0:0/ 

//Izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1.

Preberite še:

Boston Philadelphia Tatum
Sportal Sanjska predstava zvezdnika Bostona, ki je zrušil rekord lige NBA #video
Monty Williams
Sportal Lani izbran za najboljšega trenerja, letos so mu pokazali vrata
 
Ne spreglejte