Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2019,
6.11

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,84

1

Natisni članek

NBA Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić

Nedelja, 3. 3. 2019, 6.11

5 let, 2 meseca

Liga NBA, 2. marec

Dončić ob polomiji najboljši strelec Dallasa, Dragić spet le gledalec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,84

1

Luka Dončić | Dallas Mavericksi so visoko izgubili proti Memphisu, Luka Dončić je bil z 22 točkami edini razpoložen košarkar svojega moštva. | Foto Reuters

Dallas Mavericksi so visoko izgubili proti Memphisu, Luka Dončić je bil z 22 točkami edini razpoložen košarkar svojega moštva.

Foto: Reuters

Košarkarji ekipe Dallas Mavericks so na domačem parketu proti Memphis Grizzliesom pokazali slabo predstavo, katere rdeča nit so bili zgrešeni meti, in izgubili z 81:111. Eden redkih kolikor toliko razpoloženih košarkarjev Dallasa, čigar igro so označili s polomijo, je bil Luka Dončić, ki je igral le prve tri četrtine in v 26 minutah igre dosegel 22 točk. Uspešnejše je bilo drugo moštvo s slovenskim pridihom, Miami Heat je vknjižil pomembno zmago v boju za končnico, Brooklyn Nets je odpravil s 117:88, kar je najvišja zmaga Vročice v sezoni. Goran Dragić, ki se je pred dnevi vrnil po poškodbi, spet ni igral, tokrat je bil v vlogi gledalca zaradi poškodbe v predelu meč.

Učinek Luke Dončića:  22 točk (met za dve točki 6/6, met za tri 1/8, prosti meti 7/12), 4 skoki in 2 asistenci v 26 minutah

Gledalci v American Airlines Centru v Dallasu po koncu obračuna med Dallasom in Memphisom, ki sta daleč od končnice (13. in 14. moštvo zahodne konference), niso bili navdušeni nad predstavo domačega moštva. Luka Dončić in soigralci so zaostajali praktično celotno srečanje, v tretji četrtini so se še približali na sedem točk, a nato je Memphis prednost višal iz minute v minuto. V zadnjem delu je vodil tudi za 36, na koncu pa slavil zmago z zajetnimi 30 točkami prednosti (111:81).

Zadnjih 15 minut je Dončić presedel na klopi. | Foto: Reuters Zadnjih 15 minut je Dončić presedel na klopi. Foto: Reuters

Dallasu met nikakor ni stekel, iz 40 poskusov trojk so jih zadeli le sedem. Zgolj eno iz osmih poskusov je v drugem polčasu zmogel slovenski košarkar. Igral je dobrih 26 minut in vknjižil 22 točk – vse do konca tretje četrtine, po kateri ni več stopil na parket. Dodal je še štiri skoke in dve asistenci. Število slednjih bi bilo lahko precej višje, a so soigralci močno grešili, njihov odstotek meta je bil zgolj 30,6-odstoten.

Predstava gostiteljev je tako razočarala, da so nekateri predlagali, da bi morali gledalcem, ki so si tekmo ogledali v živo, v zameno za ogled "polomije" plačati obrok.

Pri gostih je bil prvo ime obračuna litovski center Jonas Valanciunas, ki se je podpisal pod dvojni dvojček (20 točk, 10 skokov).

Naslednja tekma Dončiča in soigralce čaka v noči na torek, ko bodo Teksašani gostovali pri Brookly Netsih.

Vrhunci Luke Dončića ob porazu z Memphisom:

Dončić je v eni od akcij spet končal med občinstvom:

Vročica z visoko in pomembno zmago

Vedrejših obrazov je domač parket zapustila druga ekipa s slovenskim pridihom Miami Heat, za katero pa Goran Dragić, ki se je šele dobro vrnil po poškodbi (odigral je štiri tekme), spet ni igral. Razlog je poškodba v predelu meč. Vročica zaradi težav s kolkom proti Brooklyn Netsih prav tako ni računala na Hassana Whitesida.

Kelly Olynyk je k zmagi Miamia nad Brooklynom prispeval 25 točk. | Foto: Reuters Kelly Olynyk je k zmagi Miamia nad Brooklynom prispeval 25 točk. Foto: Reuters

Potem ko je Miami na začetku prve četrtine povedel z 11:9, vodstva ni več izpustil iz rok in na koncu je slavil najvišjo zmago sezone, h kateri je Kelly Olynyk, ki se ubada s poškodbo gležnja, prispeval 25 točk. Bam Adebayo se je z devetimi točkami in 16 skoki približal dvojnemu dvojčku.

Miami je z zmago ostal na desetem mestu vzhodne konference in ohranil dobre možnosti za osmerico ter preboj v končnico. Naslednjo tekmo bo Miami igral doma v noči na torek, gostil bo Atlanto Hawks.

Prvaki stežka prek Philadelphie

Prvaki Golden State Warriorsi so po dveh porazih le prišli do zmage in potrdili prvo mesto zahoda. A ni bilo lahko, četrto moštvo vzhoda, Philadelphio 76ers, so ugnali s 120:117. Kevin Durant se je ustavil pri 34 točkah, Steph Curry pa jih je ob zmagi dodal 28. Pri poražencih se je s trojnim trojčkom izkazal Ben Simmons (25 točk, 15 skokov, 11 asistenc).

Spursi podaljšali negativni niz Oklahome

LeBron James in soigralci LA Lakersov so izgubili še drugič v dobrem dnevu. Tokrat proti zadnjemu Phoenixu. | Foto: Reuters LeBron James in soigralci LA Lakersov so izgubili še drugič v dobrem dnevu. Tokrat proti zadnjemu Phoenixu. Foto: Reuters

Košarkarji San Antonio Spurs so doma s 116:102 premagali Oklahomo City Thunder in nasprotniku zadali četrti zaporedni poraz. LaMarcus Aldridge je vknjižil 27 točk in 10 skokov.

Najslabši na kolena spravili LeBrona in druščino

Nov slab večer je za člani Los Angeles Lakersov, ki so izgubili še drugo srečanje v dobrem dnevu. S 118:109 jih je na kolena spravilo najslabše moštvo lige Phoenix Suns, pri katerem je imel svoj večer Deandre Ayton (26 točk, 10 skokov). Dvojni dvojček je na drugi strani uspel tudi LeBronu Jamesu (27 točk, 16 asistenc). Lakersi so deseti. 

New Orleans Pelicansi so presenetili drugo moštvo zahoda Denver Nuggets, Orlando je v boju za končnico vknjižil veliko zmago na terenu Indiane, v drugem polčasu je blestel Terrence Ross, ki je v tem delu vknjižil 21 od svojih 23 točk.

Lestvici:

Ne spreglejte